Tutta kjenner U.S. Open-banen godt: – Jeg har spilt den sammen med Donald

Tutta kjenner U.S. Open-banen godt: – Jeg har spilt den med Donald

Suzann Pettersen har spilt årets U.S. Open-bane tidligere, sammen med Donald Trump. (Foto: Getty Images)

Suzann Pettersen snakket med Norsk Golf før årets tredje major-turnering.

Torsdag 13. juli starter årets tredje major-turnering. U.S. Open, som arrangeres for 72. gang, spilles på Trump National Golf Club, i Bedminster, New Jersey.

Suzann Pettersen (36) er én av 156 spillere som skal kjempe om tittelen i det som er den eldste av kvinnenes major-turneringer. 

God form

Flere gode enkeltrunder i de siste turneringene har vist at Tutta har noe stort på gang. Spørsmålet er om hun greier å sette sammen fire gode runder på én uke. Hun er optimistisk overfor Norsk Golf.

– Jeg spiller bra om dagen. Det har vært en bra start på sesongen, sier 36-åringen.

Så langt i 2017 har hun fem topp 10-plasseringer, med tredjeplass i ANA Inspiration (årets første major-turnering) og sjetteplassen LPGA Volvik Championship som de to beste.

– Jeg har spilt banen før sammen med Donald Trump, da det er hans bane. Det er en meget fin bane.

Favoritter

U.S. Open har stått på major-programmet hvert år siden 1950. Det er den golfturneringen for kvinner med mest prispenger. I 2017 er det fem millioner dollar i potten. Det tilsvarer drøyt 41 millioner norske kroner.

– Det er en bane som passer meg godt. Forberedelsene har vært gode og formen er på plass. Jeg skal gjøre mitt beste, sier Pettersen.

Tuttas beste plassering i U.S. Open er en delt andre plass i 2010. Alle de 25 beste spillerne på verdensrankingen stiller til start. Tutta, som er ranket som nummer 20 i verden, holder «the ususal suspects» for å være de største favorittene til å ta hjem tittelen.

– Det er de vanlige. Inbee Park (KOR) og Lydia KO (NZL) og så videre.

Tittelforsvarer Brittany Lang (USA) er også i startfeltet.

Torsdag

På de to første dagene skal Tutta spille i litt av en publikumsball, med Michelle Wie (USA) og Brittany Lincicome (USA). Trioen starter klokken 12:52, lokal tid, på torsdag.

Banen, Trump National Golf Club, er en par 72-bane, som er 6 732 yards lang. Det tilsvarer 6 155 meter.

Følg Tutta og kompani på Viasat Golf Norge fra klokken 20:00 på torsdag og fredag.

Starttider


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.