Tutta legger opp etter OL i 2020

Tutta legger opp etter OL i 2020

Suzann Pettersen, her etter majorseieren i Frankrike i 2013, har bestemt seg for å legge opp om tre år. (Foto: Getty Images)

Norges beste golfspiller gjennom tidene, Suzann Pettersen, sier til NRK at hun gir seg med golf etter Tokyo-OL.

Tutta hadde i utgangspunktet planer om å legge opp etter fjorårets Rio-OL, men nå sier hun til NRK at hun ikke er noe fornøyd med å ha reist tomhendt hjem fra Brasil uten medalje.

Dermed gir hun seg selv en siste sjanse i Tokyo om tre år.

Det er andre ting man har lyst til å drive med her i livet. Når Tokyo kommer, nærmer jeg meg 40 år. Etter 20 år i en bag tror jeg at jeg har fått min dose, sier Tutta til NRK

Denne uken befinner Tutta seg i Des Moines i Iowa for å representere Solheim Cup i Europa for niende (!) gang på rad. Nå trener Tutta mer enn noen gang tidligere får å avslutte golfkarrieren med stil.

– Så lenge jeg synes det er moro å stå opp klokka seks å spille før alle andre «dødelige», så regner jeg med at jeg fortsatt har hjerte for golfen, sier hun til NRK.

Etter en komet-karriere som amatør, som blant annet inkluderte fem norgesmester-titler på rad fra hun var 15 år gammel, ble Tutta profesjonell i september 2000.

Siden den gang har hun tatt hele 22 profesjonelle seiere, inkludert to majortriumfer. 

Minst like imponerende som antallet seiere hun har, er hvor lenge hun har holdt ut i toppen. Fra 2007 til 2015 tilbragte hun til sammen 436 uker på rad i topp-10 på verdensrankingen – en av tidenes prestasjoner i norsk idrett. Hun har imidlertid aldri vært rangert som nummer én i verden, men vært nummer to bak både Annika Sörenstam, Lorena Ochoa og Inbee Park.

Tutta befinner seg nå på 23.-plass på verdensrankingen. Hennes forrige seier kom i juni 2015.

7. januar i år giftet Suzann Pettersen seg med Christian Ringvold i Oslo.

Les også

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.