Tutta med ryggproblemer før Solheim Cup

Tutta med ryggproblemer før Solheim Cup

Suzann Pettersen spaserte Des Moines GC uten å slå noen slag tirsdag, men var i godt humør. Her med Melissa Reid. (Foto: Getty Images)

Suzann Pettersens trening før Solheim Cup har blitt begrenset av en ryggskade som har flerret opp. Reserve Catriona Matthew har startet forberedelsene til turneringen.

Suzann Pettersen skal etter planen spille sin niende Solheim Cup på rad denne uken. Nå er det imidlertid sådd tvil om hun blir klar til turneringsstart. 

Norsk Golf ble tipset i helgen om at Tutta nylig hadde skadet ryggen under en løpetur, men lyktes ikke i å få noen bekreftelse på dette.

Tirsdag ble den første innspillsrunden på Des Moines GC i Iowa gjennomført, og der var det tydelig at Tutta hadde problemer med ryggen, som hun har slitt med mange ganger tidligere i karrieren.

Tutta spaserte banen uten å slå en eneste full sving, og holdt seg bare til å slå putter. Samtidig spilte førstereserve Catriona Matthew en hel innspillsrunde, et tegn på at hun forbereder seg til å måtte steppe inn.

Les også: Tutta legger opp etter OL i 2020

Tutta skulle egentlig ha en pressekonferanse tirsdag ettermiddag, men i stedet ble den gjennomført av Anna Nordqvist. Nordqvist var optimistisk på vegne av Tutta da hun ble spurt om skaden.

– Suzann tar det med ro i dag, men jeg tror alle har sin egen plan om hvordan de kommer til å forberede seg, og jeg er sikker på at vi kommer til å se henne der ute i morgen, sier Nordqvist.

Annika Sörenstam bekrefter overfor Golf Channel at Tutta har vondt i ryggen. 

– Hun ønsker å ta det med ro. Det er best å være på den sikre siden. Catriona trente med laget i dag for å være føre var. Heldigvis har vi gode fysioterapeuter, og Suzann er en fighter, sier Sörenstam.

(Artikkelen oppdateres så fort det kommer flere nyheter om skaden.)

Les også

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.