Tutta mot gutta i 2018?

Tutta mot gutta i 2018?

Suzann Pettersen mot Jason Day? Det kan faktisk bli en realitet! (Foto: Getty Images)

En kombinert dame og herre-turnering er på vei. PGA Tours nye sjef, Jay Monahan, er i gang med jobben om en samkjørt PGA/LPGA Tour-turnering.

Monahan bekrefter overfor Golf Channel at han har vært i samtaler med LPGA-sjef Mike Whan. 

Monahan ser for seg at den samkjørte dame- og herreturneringen kan bli i årets første turnering, Tournament of Champions, som gikk av stabelen på Hawaii forrige uke.

Her består feltet av alle vinnerne på PGA-touren i forhenværende sesong. Neste gang turneringen spilles, kan det hende at den også inkluderer alle som vant på LPGA Tour året før.

Vi ønsker at det skal skje. Sponsorene har vist interesse

PGA Tour-kommisjonær Jay Monahan

– Dette er noe vi tenker på og diskuterer med Mike Whan og LPGA. Vi ønsker at det skal skje. Sponsorene har vist interesse, sier Monahan.

Henrik Stenson ble i fjor vår spurt om hva han mener om en samarbeidsturnering mellom de tourene.

– Dersom det lar seg gjøre i programmet, er jeg sikker på at både TV-seerne og fansen hadde likt å se LPGA- og PGA-spillerne kjempe i samme turnering, sa Stenson.

Da både herrenes og damenes U.S. Open ble spilt på samme bane og med bare noen få dagers mellomrom i 2014, etterspurte mange en kombinert turnering med damer og herrer i samme felt.

Blant de som har uttrykt et ønske om en kombinert turnering for kvinner og menn, er Suzann Pettersen.

– Jeg elsker å spille med gutta. Det har jeg gjort siden jeg var liten jente. Det er veldig motiverende, sa Tutta etter en pro-am i Taiwan i 2014, der hun spilte med Justin Rose, Ian Poulter og Darren Clarke.

– Det hadde vært veldig kult - ikke minst for publikumsinteressen til golfen. Det er ikke utenkelig at det snart kan skje. For min del gir det meg veldig mye å spille med gutta. Vi som lever av golf prater samme språk, sa Tutta den gang.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.