Tutta nummer 6 da sør-koreanerne dominerte

Tutta nummer 6 da sør-koreanerne dominerte

FIRE BAK: Suzann Pettersen klatret fire plasser på siste runde av Evian Championship. (Foto: All Over Press)

Det ble ingen reprise på fjorårsseieren for Suzann Pettersen, som klatret til 6. plass i avslutningsrunden av Evian Championship. Hyo Joo Kim kunne juble for sin første majortriumf.

Suzann Pettersen endte til slutt fire slag bak vinneren Kim, etter å ha startet runden fem slag bak teten. Tutta rundet av turneringen med en solid 67-runde (-4), hennes beste runde denne uken. Dermed klatret hun fra 10. til 6. plass, syv under par totalt.

 

Selv om seierne har uteblitt for Tutta i år, har resultatene gradvis begynt å komme den siste tiden. Hun har vært i nærheten av seier flere ganger de siste ukene, og står med syv topp 10-plasseringer på de siste ni turneringene.

 

Det var sør-koreansk dominans på toppen av leaderboardet i Frankrike denne helgen, med fire av de fem øverste navnene fra Sør-Korea. Hyo Joo Kim sin avslutningsrunde på tre under par holdt til seier med ett slags margin over australieren Karrie Webb.

 

Kims vinnerscore på 11 under par var ett slag bedre enn Tuttas vinnerscore i fjor, men årets turnering ble spilt over fire runder sammenlignet med fjorårets tre.

 

Dette var ikke bare Kims første majorseier, men også hennes første LPGA-triumf. Hennes beste plassering før denne uken var to fjerdeplasser.

 

Neste LPGA-turnering på programmet er Yokohama Tire LPGA Classic i Alabama. Det er fortsatt uvisst om Suzann Pettersen stiller til start.

 

(Norsk Golf oppdaterer saken)

 

 

 

Runde 3

 

Suzann Pettersen lå an til å ha tre slag opp til teten før siste runde av Evian Championship, men en sen dobbelbogey gjør det vanskelig å forsvare fjorårsseieren.

Tutta starter nå søndagens avsluttende runde fem slag bak teten, etter en skuffende avslutning på runden. Tutta, som startet dagen på delt fjerdeplass, åpnet runden med tre par og en bogey, men svarte med to kjappe birdies på hull 9 og 10. Med en under på scorekortet var hun plutselig bare to slag bak teten. Dessverre ble birdien på hull 10 også dagens siste.

 

Med to bogeys og en dobbelbogey på hull 17 kom hun til slutt inn på 74 slag, tre over par. I stedet for å nærme seg toppen, falt hun til delt 10. plass (-3) sammen med verdensener- og toer Stacy Lewis og Inbee Park, og er avhengig av en knallsterk runde søndag for å ha håp om seier.

 

Hyo Joo Kim tok tilbake ledelsen i turneringen, til tross for at lederscoren nå er to slag lavere enn etter første runde. Kim slo til med banerekord på ti under par torsdag, men tapte ledelsen på andre runde med en runde på en over par. Lørdag ble det nok en runde på en over par, men det holdt likevel til å ta tilbake toppen av leaderboardet.

 

 

 


 

 

 

Runde 2

 

Suzann Pettersen tok inn på to slag på teten, og ligger fire slag bak når to runder gjenstår av Evian Championship i Frankrike, årets femte og siste majorturnering.

 

Etter en imponerende avslutning på torsdagens åpningsrunde med fem birdies på sine fem siste hull for dagen, ble det et mer fargeløst scorekort på Tutta fredag. Med tre birdies, en bogey og resten par kom hun inn på to under par for dagen (69).

 

Dermed blir hun liggende på delt fjerdeplass (-6), men har spist innpå to slag på forspranget til toppen. Sør-Koreaneren Hyo Joo Kim ledet etter første runde med banerekord på ti under par, men måtte en over par fredag.

 

Brittany Lincicome (USA) har overtatt ledelsen på ti under par, mens Kim følger bak på andreplass. En annen sør-koreaner, Mi Jung Hur ligger alene på tredjeplass på syv under, mens Tutta deler fjerdeplassen med veteranen Karrie Webb. Ytterlige ett slag bak følger verdensener Stacy Lewis på delt 6. plass.

 

Tutta er godt fornøyd med hvordan hun ligger plassert før helgen.

 

 – Spillet føles bra, og stadig mer solid. Jeg klarte å slå de slagene jeg visualiserte. Det er vanskelig å gå superlave runder her ute, spesielt med tanke på at det blåste opp litt i dag. Jeg er i det store og det hele godt fornøyd med de to rundene, og er bra plassert før helgen, sier Tutta

 

 


 

 

Runde 1

 

Suzann Pettersen stanget og stange uten å få hull på byllen i åpningsrunden av Evian Championship, årets siste major. Så løsnet det plutselig. Nå kjemper hun helt i toppen.

 

Dermed har hun fått en drømmestart på sitt tittelforsvar i Frankrike. Tutta, som startet på hull 10, åpnet dagen med bogey, og slet lenge med å komme seg under par.

 

Rundens første birdie kom på hull 15, hennes sjette for dagen, men en bogey umiddelbart etter tok henne tilbake til en over. Akkurat det samme skjedde på nytt fem hull senere, da en ny birdie ble fulgt opp med nok en bogey rett etter. Det skulle også vise seg å bli dagens siste.

 

Sendetider fra Frankrike

 

Tutta klinte til med utrolige fem birdies på de fem siste hullene, og snudde dermed en svak åpningsrunde til en knallsterk en. Hun signerte for fire under par (67), noe som foreløpig holder til delt fjerdeplass. Det er likevel seks slag bak lederen Hyo Joo Kim fra Sør-Korea, som klinte til med banerekord på ti under par.

 

Da Tutta vant Evian Championship i fjor, åpnet hun med en 66-runde. Vinnerscoren endte til slutt på ti under par, men turneringen ble da spilt på tre runder, og i krevende værforhold. Værmeldingen for denne uken ser god ut, og torsdagens scorer tyder på at scoren kommer til å bli mye lavere.


Tutta visste at det kom til å føles godt å være tittelforsvarer i Frankrike, men var likevel overrasket over mottakelsen hun har fått denne uken. Ansiktet hennes er klistret på veggplakater over hele byen.
 

– Det er alltid fint å komme tilbake til Evian, men det var veldig annerledes å se ansiktet mitt på alle plakater i byen. Det var et veldig stolt øyeblikk i fjor, det var en av turneringene jeg hadde mest lyst til å vinne. Nå er målet å forsvare trofeet, sa Tutta i pressekonferansen før turneringen, som er hennes første etter Suzann Pro Challenge hjemme på Bogstad, der det ble samlet inn over 1,8 millioner kroner til Right to Play.
  

Evian Championship var i en årrekke den store flaggskipturneringen på Ladies European Tour, og ble i fjor en del av kvinnenes offisielle majorprogram. Tutta synes det er ekstra gjevt å stå som den første vinneren av en ny major. Fjorårsseieren var hennes andre majortriumf, seks år etter den første.
 

– Det var veldig deilig, men nå føler jeg meg klar for en ny kamp. Det ser ut til at vi har fire fine dager foran oss, og at vi kan få fullført fire runder. Det gjorde vi ikke i fjor.
 

Selv om seierne har uteblitt for Tutta i år, har resultatene gradvis begynt å komme. Hun har vært i nærheten av seier flere ganger de siste ukene, og står med seks topp 10-plasseringer på de siste åtte turneringene. Under forrige turnering i Portland delte hun ledelsen før siste rundet, men haltet seg inn til 16. plass etter en skuffende 76-runde.
 

– Jeg har definitivt spilt mye bra golf den siste måneden. Dessverre har jeg ikke klart å gå hele veien. Forhåpentligvis setter jeg en stopper for det denne uken!
 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.