Tutta nummer to i verden

NUMMER TO: Suzann Pettersen er nå verdens nest beste kvinnelige golfspiller (Foto: All Over Press).

Suzann Pettersen har klatret til en andreplass på verdensrankingen etter helgens finaleseier i Sybase Match Play Championship.

Tutta imponerte stort i helgens match-turnering på LPGA-touren etter å ha beseiret Natalie Gulbis, Amy Hung, Stacy Lewis, Yani Tseng, Na Yeon Choi og Christie Kerr på vei til hennes første seier siden CN Candaian Women's Open i september 2009.

Da den oppdaterte versjonen av kvinnenes offisielle verdensranking Rolex Rankings ble sluppet mandag morgen hadde nordmannen klatret fra tredjeplass til andreplass på verdensrankingen, med kun taiwanske Yani Tseng som hun slo i helgens kvartfinale over seg på listen. Sør-koreaneren Jiyai Shin som var over henne på listen før helgen som var ble med det dyttet ned til tredjeplass. 

Dette er det høyeste Tutta har vært plassert på rankingen siden hun også i 2007 befant seg på andreplass. Den sesongen vant hun fem ganger på LPGA-touren, og ble også den første norske til å vinne en major-tittel da hun beseiret Karrie Webb med ett slag i LPGA Championship på Bulle Rock i Maryland. 

Selv om Tutta har måttet ventet lenge på seier har hun levert meget solid golf også de siste par årene. I fjor endte hun med 11 topp ti-plasseringer, samt fire så langt i år inkludert helgens seier. Med seieren kunne hun samtidig inkassere 375 000 dollar, rett i underkant av 2,1 millioner kroner.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.