Tutta på femte

STABIL: Suzann Pettersen spiller stabilt og godt i Evian Masters. (FOTO: Getty Images)

Suzann Pettersen tok inn tre av slagene hun var bak teten, men det holdt ikke helt. 

Pettersen var i støtet, og hadde blant annet tre birdier på rad. Totalt ble det seks, og dagens beste runde sammen med Na Yeon Choi. Tutta endte 12 under par, og endte på femteplass.

Jiyai Shinh endte 14 under par, og tre spillere, blant dem Morgan Pressel, var 13 under par.

Når det gjelder verdensrankingen tok Tutta innpå sine argeste konkurrenter, så kanskje hun avanserer ved neste offisielle liste. 

 

 

ETTER TREDJE RUNDE: 

Suzann Pettersen tapte slag til teten, men er fortsatt med i kampen om en god plassering.  

Det var lite å gjøre med Morgan Pressel på tredjerunden av Evian Masters. En 67-runde sendte Pressel rett tilbake i toppen. Nå ligger hun 11 under par, to slag foran neste kvinne, og fem foran Suzann Pettersen. 

Pettersen spilte en 71-runde, ett slag under par på tredjerunden. Med det er hun seks under totalt. Fire birdier, blant dem på sistehullet, og tre bogeyer ble fasiten og Pettersen er dermed på delt 10.-plass.

Pressel har imidlertid vært variabel i prestasjonene, med 66-72-67, så med en knallrunde er alt mulig for Pettersen. 

 

RUNDE TO:

Suzann Pettersen viser styrke og stabilitet i Evian Masters.  Pettersen har spilt to stødige runder på 69 og 70 slag. Dermed er hun fem under par totalt. To under i dag og tre under i går. Dagens runde besto av par, tre birdier og en bogey. 

Med sitt stabile spill klatret Pettersen til sjuendeplass på resultatlista. 

Foreløpig leder Mika Ayazato, ni under par totalt. 

For Marianne Skarpnord ble det alt annet enn stabilt på fredagens runde.Skarpnord endte ett slag under par i går, men med en birdie, seks bogeyer og en dobbelbogey på dagens runde ble det totalt seks over par og misset cut. 

Cuten ser ut til å gå fire slag over par. 

 

RUNDE EN:

De norske jentene henger godt med etter første dag av Evian Masters.

Suzann Pettersen gikk tre under par på førsterunden i Frankrike, og er med det på 13.-plass. Runden bød på fire birdier og en bogey.

Amerikanske Morgan Pressel leder seks under par sammen med Sun-Ju Anh og Melissa Reid. 

Marianne Skarpnord spilte en meget stabil runde ett slag under par, en birdie og 17 par var fasiten. 

Fredag starter kampen for å komme med til helgens finalerunder, og spille om en av de største premiepottene på LPGA denne sesongen. 

 

FØR TURNERINGEN: 

Suzann Pettersen er klar for årets høydepunkt.

LPGA-touren tar turen til Frankrike denne uken for årets europeiske høydepunkt - Evian Masters. Regjerende mester og verdensener Ai Miyazato leder et startfelt på 111 spillere som kjemper om 3.25 millioner dollar, en av de største pengepottene i sesongen. Vinneren tar med seg 487.500 dollar.

For Miyazato kommer gode minner tilbake når hun igjen spiller golf i Frankrike. Det var her det hele begynte for henne i fjor, da hun tok sin første seier. Etter det har hun bare fortsatt å vinne, og nå er hun også - igjen - ranket som nummer en i verden. Til nå i sesongen har hun fire seire.

Akkurat kampen om førsteplassen på verdensrankingen er en historie i seg selv, etter at Lorena Ochoa bestemte seg for å legge opp tidligere i sesongen. Tre spillere har hatt topp-plassen siden den gang, Miyazato inkludert, og bakfra lurer Suzann Pettersen, Yani Tseng og Song-Hee Kim. Paula Creamer, som vant US Women's Open for snaue to uker siden, kan også fort bli en utfordrer til førsteplassen denne uken.

Over 20 land er representert i denne ukens turnering. Seks tidligere mestere deltar også: Ai Miyazato (2009), Helen Alfredsson (2008), Natalie Gulbis (2007), Karrie Webb (2006), Paula Creamer (2005) og Juli Inkster (2003).

- Jeg kan ikke vente med å komme meg til Evian, min soleklare favoritt-turnering på touren, twitret Suzann Pettersen for noen dager siden. Hun skal spille åpningsrunden sammen med Brittany Lincicome og Karen Stupples. Ballen som antakelig vil tiltrekke seg størst oppmerksomhet, er Ai Miyazato sin. Hun går i ball med Cristie Kerr og Paula Creamer.

Marianne Skarpnord deltar også i turneringen, og hun har en tidlig start sammen med Teresa Lu og Lindsey Wright.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.