Tutta preger kåringer

NOMINERT: Suzann Pettersen er nominert som årets kvinnelige utøver på Idrettsgallaen. (FOTO: Getty Images)

Suzann Pettersen markerer seg både i VGs topp 100-kåring, og blant de nominerte til Idrettsgallaen. 

I fjor vant Pettersen prisen som årets beste kvinnelige utøver under Idrettsgallaen.  Hun er nominert i samme kategori i år også. Og denne sesongen har hun vært enda bedre enn det året hun vant for. Også i 2008 stakk Pettersen av med denne prisen, og sjansene er gode også i år.

Problemet er bare at to av de hun konkurrerer og sammenlignes med er minst like gode i sine idretter, og har mange flere mesterskap å vise til enn Tutta. 

Marit Bjørgen, som snart er tidenes norske langrennsløper, samt Tora Berger som har et OL-gull på merittlista i år. 

I VGs kåring av årets hundre beste norske utøvere, er da også disse tre de eneste damene på topp ti-lista. Marit Bjørgen er nummer to, Tutta og Tora Berger nummer ni og ti. Så får vi se da, om juryen i Idrettsgallaen synes det sammen. 

Den fjerde nominerte er Sara Nordenstam, men med sitt EM-sølv, og mot de andre tre meritterte utøverne stiller hun nok bakerst i køen av de nominerte i år. 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.