Tutta spilte seg opp

KLATRET: Suzann Pettersen er fortsatt for langt bak teten, men en plassering helt i toppen er likevel innen rekkevidde. (Foto: All Over Press)

Men hun er fortsatt for langt bak Yani Tseng i tet til at hun kan tenke på seier.

Etter to runder på par løsnet det endelig litt for Suzann Pettersen under gårsdagens tredjerunde av Wegmans LPGA Championship, årets andre major på LPGA-touren. Med en runde på 69 slag, tre under par klatret hun fra en delt 38. plass til en 16. plass på resultattavlen. Og selv om verdensener Yani Tseng i tet er for langt foran til at den norske jenta kan være med å kjempe om en seier, er en plassering oppe i toppen i aller høyeste grad innen rekkevidde.

Tutta gjorde solide seks birdies, og samtidig tre bogeys på runden, og ligger nå kun ett slag bak de syv spillerne som deler niendeplassen. Ytterlige ett slag opp deler de tre amerikanerne Cristie Kerr (regjerende mester), Stacy Lewis og Paula Creamer femteplassen på minus fem. Sør-Koreaneren Park Hee-Young er på fjerdeplass med sine fire under, mens enda to amerikanere, Cindy Lacrosse og Morgan Pressel deler andreplassen åtte under par. Men det er Taiwaneseren Tseng alt har handlet om denne uken.


Sammenlignes med Tiger

Hun tar med seg en ledelse på solide fem slag til søndagens avgjørende runde etter runder på 66, 70 og 67 slag.  Hun er forøvrig 13 slag foran Tutta. Skulle 22-åringen vinne vil det bli hennes åttende seier på LPGA-touren, hvorav utrolig nok halvparten av disse er i major-turneringer. Hun er avslappet før morgendagen, men tviler ikke på at nervene kommer til å krype inn.

- Forhåpentligvis kommer jeg til å føle meg lik som jeg gjorde i dag, men så klart kommer jeg til å være nervøs. Jeg skal prøve å ikke tenke for mye på trofeet på det første hullet - det viktige blir å ikke tenke. Akkurat nå føler jeg meg veldig avslappet, og forhåpentligvis blir det samme gjeldende i morgen, sa hun i presseboksen etter runden.

Nå sammenlignes hun med Tiger Woods i hennes samling av major-trofeer så langt. Ingen kvinne har noensinne vært i besittelse av tre majorer i en alder av kun 22, og søndag har hun muligheten til å pynte ytterligere på den statistikken. Tiger på sin side vant sin fjerde major da han var 24. 

- Det høres veldig bra ut ja, og det er noe jeg jobber mot. Noe av det viktigste blir å ikke gi opp før den siste putten går i, og i morgen skal jeg forsøke å holde smilet oppe hele dagen, spille smart og forsøke å vinne nok en major.

 

Stabil til green, ustabil green

Tutta går ut 19:36 norsk tid søndag i ball med amerikanske Pat Hurst. På sine syv turneringer i år står Suzann så langt med en seier, fire topp ti-plasseringer og 586 479 innspilte dollar - cirka 3,2 millioner kroner. Det gir henne en tredjeplass på tourens pengeliste. Så langt i år har det vært puttingen hennes som har hindret henne i å stikke av med flere seiere, og det samme kan sies å være gjeldende denne uken. Tutta leder touren i prosentvis antall greentreff (greens-in-regulation) med 76,7 prosent, men ligger kun på en 25. plass i putter per green.

 

 

Runde 2

Tutta kopierte scoren fra dag én i fredagens andrerunde på Locust Hill Country Club. Med to runder på 72 slag ligger hun på par totalt, åtte slag bak den soleklare verdenseneren Yani Tseng i tet.

Tuttas totalscore holder kun til en delt 38. plass på resultattavlen, en plassering hun deler med så mange som 11 andre spillere. Blant dem er amerikanske Cristie Kerr, spilleren som dyttet Oslojenta ned til en tredjeplass på verdensrankingen tidligere i uken. Kerr er forøvrig også regjerende mester i turneringen.

Selv om hun gjerne skulle gjort flere birdies spiller hun dog solid. To par, to bogeys og 14 par ble det på runden. Lørdag går hun ut i ball med japanske Ay Miyazato, kl. 17:04 norsk tid.

Tseng i tet (-8) tar med seg en ledelse på ett slag til helgens avslutningsrunder. Tseng klarte ikke helt å holde trykket oppe etter sin imponerende åpningsrunde på 66 slag, seks under par, men 70 slag på andrerunden er likevel solid. Slaget bak henne jager Pat Hurst, mens Hee Young Park, Morgan Pressel og Minea Blomqvist følger ytterlige ett bak på seks under. Det er jevnt i toppen - ni spillere deler tiendeplassen på tre under. Dermed er det 18 spillere på topp ti-listen, og det ser ut til at vi har en spennende avslutning i vente.

 

Runde 1

Verdensener Yani Tseng imponerte stort under første runde av jentenes andre majorturnering for året, LPGA Championship. Hun hamret løs på pinnene, og åpnet med en runde på seks slag under par. Hun er ett slag foran Paula Creamer. Tseng tangerte også banerekorden under den værutsatte førsterunden.

Greenene var myke takket være mye regn, og det utnyttet 22-årige Tseng til fulle. Hun hadde hele åtte birdies på runden, sju av dem fra mindre enn to meter. Angela Stanford, Diana D'Alessio, Stacy Prammanasudh og Lee Mee-na er to slag etter på fire under par.

Tseng har to seire på touren allerede denne sesongen, inkludert State Farm Classic for to uker siden. Hun har også sju topp 10-plasseringer på ni starter.

Suzann Pettersen begynte turneringen med en runde på even par. Hun åpnet med bogey på det første hullet, og selv om hun utliknet bogeyen med en birdie på hull åtte, pådro hun seg ytterligere bogeys på hull ti og elleve. Men i kjent stil klarte hun å komme seg tilbake på par, i det minste, men det er altså seks slag dårligere enn Tseng.

Det skal bli hardt å klare å ta igjen, med tanke på hvordan den taiwanske jenta spiller for tiden.

Kilde: Reuters


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.