Tutta sprakk da Yani vant igjen

KOLLAPS: Suzann Pettersen skulle kjempe om seier, men falt i stedet 15 plasser ned leaderboardet søndag. (Foto: All Over Press)

Det ville seg ikke for Suzann Pettersen i sisterunden av Honda LPGA Thailand.

Tutta hadde 6. plass og en margin på fire slag opp til teten før avslutningsrunden av ukens LPGA-turnering i Pattaya, og lå dermed an til å kjempe om seier søndag. Dessverre ble realiteten en helt annen, og med bogeys på de to første hullene fant hun aldri rytmen.

 

Da dagen var omme stod det til slutt fire bogeys, en dobbelbogey og ingen birdies på scorekortet til Suzann, som signerte for en score på 78 slag, seks over par. Hun raste med det ned til en skuffende 21. plass, en bedring på en plassering fra forrige ukes ISPS Handa Australian Women's Open.

 

- Ikke den beste dagen på jobbe. Er ikke mer å si om det, skriver Tutta på sin Twitter-profil.

 

Ikke overraskende var det til slutt verdensener Yani Tseng som stakk av med seieren. Taiwaneseren fortsetter å dominere, og i lederball med Ai Miyazato gikk Tseng på solide seks under par, mens Miyazato på sin side kun maktet å gå fire under par. Dermed forsvarte Tseng fjorårets seier i turneringen. Og da seiersputten rullet i begynte tårene å trille.

 

På spørsmål fra pressen om det tårene skyldtes presset hun har følt før sesongen, svarte hun:

 

- Så klart. Det har vært mye mer press før denne sesongen. I fjor var jeg intenting på starten av året. Jeg var nummer fem i verden, men jeg hadde ikke 12 seiere og jeg var ikke verdensener. Etter at jeg ble verdensener og vant 12 ganger har presset bare blitt større og større. Noen ganger driver jeg støtteapparatet mitt på nervene, noen ganger var jeg ikke lykkelig og ikke så hyggelig med dem. De har bare fortsatt å si til meg at jeg må slappe av, og de har hjulpet meg å gjøre det. Teamet mitt har hjelpet meg mye denne uken, det var herlig, forklarer Tseng.

 

Tutta får muligheten til å revansjere nederlaget allerede neste uke. HSBC Women's Champions spilles i Singapore fra 23.-26. februar.

 

Runde 3

Suzann Pettersen må ta seg forbi et knippe stjernespillere om hun skal vinne Honda LPGA Thailand søndag, blant dem verdensener Yani Tseng.

Tutta fortsetter å levere godt spill i Thailand, men hennes tredjerunde på tre under par lørdag morgen gjorde at hun likevel endte dagen ett slag lenger unna teten enn hun startet den.

 

Dagen startet bra med to birdies på de fem første hullene, før dagens første bogey skulle komme på det niende. Fra det 12. til det 15. lanserte hun et liten spurt med tre raske birdies, etterfult av en bogey igjen på det 16. Derfra avsluttet hun med to par, og signerte til slutt for 69 slag og 6. plass.

 

- Nok en god dag i Thailand. Mange gode prestasjoner av medspillerne mine, og det blir en spennende avslutningsrunde imorgen! Må levere mitt beste spill, skrev Tutta på sin hjemmeside i etterkant av runden.

 

Marginen opp til japanske Ai Miyazato i tet er nå på fire slag. Miazato får en tøff jobb med å holde på ledelsen, når hun søndag skal gå i lederball med Yani Tseng som virkelig har fått fart på sakene. Tseng innledet turneringen med en skuffende 73-runde, men gikk lørdag sin andre 65-runde (-7) på rad. Slaget bak henne igjen deler lederen fra andre runde, Karrie Webb og Jiyai Shin tredjeplassen, mens Amy Yang er alene på femteplass.

 

Suzann tar fatt på avslutningsrunden søndag morgen kl. 06:05 norsk tid.

 

Runde 2

Suzann Pettersen fortsetter sitt gode spill, og er tre slag bak teten etter halvspilt Honda LPGA Thailand.

Det begynner virkelig å dra seg til på toppen av i Honda LPGA Thailand, med et leaderboard pakket av verdensstjerner. Navn som Yani Tseng, Caroline Hedwall, Na Yon Choi og Ai Miyazato jager lederen Karrie Webb. Det samme gjør Suzann Pettersen, som spilte nok en god runde på Siam Country Club.

 

Fredag leverte Tutta en bunnsolid runde på fem under par (67), etter å ha gjort hele syv birdies. Og mens åpningsrunden torsdag ble avsluttet med to bogeys på de tre siste hullene, klarte hun i dag å avslutte positivt med en birdie på det 18.  

 

Dermed har hun spilt seg opp til en delt fjerdeplass, sammen med Caroline Hedwall og Na Yeon Choi. Med -7 totalt har de tre slag opp til Karrie Webb, som leder med to slag på sør-koreanerne Jiyai Shin og Amy Yang. Det skal nevnes at Webb i skrivende stund fortsatt har fire hull igjen på sin runde. 

 

- En bra dag på banen. Gikk på 67 slag, og ser frem til å følge opp runden imorgen. Noen kraftige regnskyll utsatte spillet litt. Jeg er glad for at Caroline spiller så bra, hun er en fantastisk golfer og en fremtidig stjerne!, skrev Tutta på sin hjemmeside etter runden.

 

Også verdensener Yani Tseng har meldt seg på i tetkampen. Etter en skuffende åpningsrunde hvor hun plasserte seg nede på 36. plass, falt bitene endelig på plass fredag. Sammen med svenske Hedwall leverte hun feltets laveste score, 65 slag (-7). Hun klatret med det 29. plasser, og ligger kun fire slag bak toppen av leaderboardet.

 

Norsk Golf kommer tilbake med mer når alle er ferdigspilt.

 

Runde 1

Suzann Pettersen ligger på niendeplass etter første runde av Honda LPGA Thailand.

I forrige ukes ISPS Handa Women's Australian Open var det en åpningsrunde på 80 slag som ødela for Tutta, som ellers leverte solid golf på Royal Melbourne-banen. Denne uken har hun fått en langt bedre start på turneringen, som hun forøvrig vant for fem år siden. 

 

Tutta noterte seg for en åpningsrunde på to under par på Siam Country Clubs Pattaya Old Course, og er med det oppe på delt niendeplass, tre slag bak Ai Miyazato i tet. Miyazato er i likhet med Tutta tidligere vinner i turneringen. Japaneseren gikk til topps for to år siden.

 

Oslo-jenta leverte en knallsterk start på runden, og var fire under par etter ti hull, takket være to birdies og en eagle. Dessverre holdt det ikke helt inn, og med treputter for bogey på både det 16. og 18. hullet signerte hun til slutt for en score på 70 slag.

 

- Har mye positiv energi i meg, og har fortsatt mye å jobbe med ute på banen. Ser frem til en ny dag imorgen. Slår ut kl. 11:14 (05:14 norsk tid journ. anm.), skriver Tutta på sin hjemmeside, før hun avslutter med å kommentere den ekstreme varmen.

 

- Jeg nyter varmt vær, men seriøst... det er varmt her!, skriver hun.

 

Det er jevnt i toppen, og fem spillere puster lederen Miyazatao i nakken kun ett slag bak. Blant dem er svenske Anna Nordqvist. Verdensener Yani Tseng skuffet i åpningsrunden med en over par, og deler 36. plassen med seks andre spillere.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.