Tuttas birdekjør kom for sent

Tuttas birdekjør kom for sent

BRA INNSPURT: Fem birdies på tampen kom for sent for Tutta. (Foto: Getty Images)

Bittersøt avslutning på Lorena Ochoa Invitational for Suzann Pettersen, som nå bare har en mulighet igjen til å kjempe om sin første seier i 2014.

Etter å ha blitt hektet av i seierskampen under lørdagens tredjerunde, handlet søndagen om å sikre en så god plassering som mulig for Suzann Pettersen.

 

Der falt hun i stedet fra 10. til 11. plass med en avslutning på par. Måtet hun avsluttet turneringen på bør likevel gi en god følelse for den kommende sesongfinalen CME Globe.

 

Tutta hadde en elendig start ut av portene, og var hele fem over par etter ti hull. Da tok hun seg selv i nakkeskinnet og gikk resten av runden på fem under par.

 

Med fire under par sammenlagt, endte Tutta ni slag bak vinneren Christina Kim. Amerikaneren har ledet turneringen fra start til slutt, men måtte ut i omspill med kineseren Shanshan Feng for å avgjøre. Der vant hun med par på det andre omspillshullet. Dette var Kims tredje seier på LPGA-touren, og hennes første på hele ni år.

 

Suzann Pettersen var avhengig av å vinne denne helgen for å ha en teoretisk mulighet til å ta sammenlagtseieren i LPGA-tourens poeng-tabell Race to CME Globe.

 

Tutta ligger forøvrig på 11. plass tourens pengeliste (991 744 USD), som hun endte på andreplass i fjor. Skulle Tutta ikke klare topp-10 på pengelisten i år vil det være for første gang siden hun entret LPGA-sirkuset i 2006.

 

 

 

 

Runde 3

 

Suzann Pettersen beveget seg feil retning på leaderboardet under moving day av Lorena Ochoa Invitational.

Oslo-golferen staretet tredjerunden i Mexico bare tre slag bak lederen Christina Kim. Før siste runde er hun nå ti slag bak amerikaneren og ute av seierskampen. Tutta har dermed bare en mulighet igjen til å få sin første seier for 2014-sesongen.

 

Tuttas 75-runde på tre over par bestod av tre bogeys, en dobbelbogey samt en eagle. Det gir henne en delt 10- plass.

 

Christiina Kim har ledet turneringen helt siden første runde, og har skaffet seg en luke på hele fem slag til kineseren Shanshan Feng.

 

Lorena Ochoa Invitational er den nest siste turneringen før LPGA-sesongen avsluttes i Florida i slutten av november. Til tross for nok en stabil sesong, har Tutta nå gått over ett år siden forrige seier. Hun ligger på 11. plass på pengelisten, som hun endte på andreplass i fjor. Skulle Tutta ikke klare topp-10 på pengelisten i år vil det være for første gang siden hun entret LPGA-sirkuset i 2006.

 

Tutta er avhengig av å vinne på søndag for å ha muligheten til å kjempe om sammenlagtseieren i CME Globe, neste ukes LPGA-finale. Der er det bare de ni beste spillerne som har teoretisk mulighet til å ta sammenlagtseieren. Tutta ligger på 14. plass på Race to CME Globe-listen, som toppes av amerikaneren Stacy Lewis.

 

 


 

 

Runde 2

 

Suzann Pettersen hadde akkurat den andrerunden hun trengte i Lorena Ochoa Invitational fredag.

 

Tutta startet dagen på 14. plass, syv slag bak lederen Christina Kim, men har nå bare tre slag opp til toppen takket være en knallsterk andrerunde.

 

33-åringen fra Oslo hadde fem birdies, en eagle og en enslig bogey på scorekortet som talte 66 slag etter runden. Det var feltets nest laveste runde, og gir henne en delt tredjeplass sammen med Lydia Ko, Azahara Munoz og Pornanong Phatlum.

 

Les også: Sörenstam synes Tutta smiler for lite 

 

 

 


 

 

 

Runde 1

 

Etter seks uker i Asia er Tutta og co i Mexico og Lorena Ochoa Invitational. Der henger Tutta greit med etter første runde.

Tutta åpnet torsdag med en runde på en under par, noe som holder til delt 14. plass samen med fem andre spillere. Tutta, som vanligvis er bunnsolid med de lengre køllene, var mer ustabil fra tee til green enn hun pleier å være.

 

Hun hadde bare 6 av 14 mulige fairwaytreff og 13 greentreff. Det stod til slutt fire birdies og tre bogeys på scorekortet. Det gir henne en luke på seks slag opp til lederen Christina Kim fra USA.

 

Lorena Ochoa Invitational er den nest siste turneringen før LPGA-sesongen avsluttes i Florida i slutten av november. Til tross for nok en stabil sesong, har Tutta nå gått over ett år siden forrige seier. Hun ligger på 11. plass på pengelisten, som hun endte på andreplass i fjor.

 

Tutta trenger forøvrig minst en 9. plass denne uken for å ha muligheten til å kjempe om sammenlagtseieren i CME Globe, neste ukes LPGA-finale.

 

Leaderboard

 


 

Før turneringen

 

Etter seks uker i Asia er LPGA-sirkuset denne uka i Mexico når kvinnegolfens tidligere førstedame Lorena Ochoa, inviterer til turnering.

Ochoa overtok som verdens beste damespiller da Annika Sörenstam la opp. Til tross for at hun selv la opp tidlig til å være golfer fikk hun utrettet mye. Denne uka er hun vertskap når LPGA Tour gjester Mexico gjennom Lorena Ochoa Invitational.

Suzann Pettersen kjenner Lorena Ochoa godt. Blant annet var mexicaneren en av de tre utvalgte som stilte opp første gang Suzann Pro Challenge ble arrangert i 2012.

- Lorena var en fantastisk spiller og det er alltid hyggelig å se henne igjen denne uken hvert år. Hun er en savnet spiller på touren, sier Tutta.

Lorena Ochoa Invitational har på lik linje som Suzann Pro Challenge som mål å samle inn penger til barn og unges mulighet til å drive aktivitet. Nytt av året er at turneringen er flyttet til Club de Golf México i Mexico City.

- Formen er det ikke så mye å si på. Vi skal spille en helt ny bane ingen har spilt på tidligere, så dette blir spennende, sier Tutta som satser på å levere fire solide runder.

Lorena Ochoa Invitational er den nest siste turneringen før LPGA-sesongen avsluttes i Florida i slutten av november. Dermed samles Team Norway på Alcaidesa uten Suzann Pettersen.

- Dessverre får jeg ikke vært med på Team Norway-samlingen, men det er godt at det er spennende forandringer på gang i NGFs toppsatsing, avslutter Tutta.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.