Tuttas fjerde andreplass

TOER: Suzann Pettersen tok andreplassen for fjerde gang denne sesongen. ( FOTO: Getty Images)

Paula Creamer etterlot ingen tvil om hvem som var best i årets tredje kvinnemajor.

 

Suzann Pettersen spilte sin beste runde på finaledagen av kvinnenes tredje major for året, og kom seg omsider under par. To under slag på sisterunden og ett slag over totalt, var imidlertid ikke nok til å tukte helgens beste spiller, Paula Creamer. Tutta endte på delt andreplass med Na Yeon Choi, som med en sterk sisterunde på 66 slag klatret på lista.

Rosa dominans
Paula Creamer, eller "The Pink Panther",  viste seg sterk under hele turneringen, selv om hun åpnet med en 72-runde. Siden holdt hun seg under par, som den eneste spilleren i feltet. Det betalte seg med majorseier i US Open. Dette var årets første seier for Creamer, ettersom hun har vært ute store deler av sesongen med en skadet tommel.

Tutta kan imidlertid være godt fornøyd med nok en sterk plassering. Den fjerde andreplassen for sesongen, i tillegg har hun en tredjeplass og en fjerdeplass. Bare seieren mangler for Oslo-jenta, som likevel tar med seg 284.000 dollar fra turneringen.

Vanskelig å putte
Det er primært på greenen hun følte at sjansene hennes til å vinne igjen forsvant.

- Jeg har slått ballen veldig bra hele uka. Jeg traff alle fairwayer i dag, stort sett det meste av greener. Jeg følte at jeg hadde en million sjanser i dag. Det har vært vanskelig for meg å finne hastigheter og linjer på greenen denne uka. Vi spiller ikke på slike type greener så ofte, og jeg brukte for mange putter, sa hun til lpga.com etterpå.

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.