I Tuttas fotspor

TIL VM: NM-vinner Marita Engzelius er en av de seks spillerne som skal representere Norge i lag-VM i Argentina. (FOTO: Tom Erik Andersen)

Tre jenter og tre gutter skal til lag-VM i Argentina for å følge i fotsporene til Tutta som vant individuelt i 2000.

Lag-VM for amatører arrangeres i 2010 i Buenos Aires i Argentina, 20.-30. oktober. Norges Golfforbund har tatt ut følgende spillere til å representere Norge: Tonje Daffinrud, Vestfold GK, Rachel Raastad, Kjekstad GK, Marita Engzelius, Oslo GK, Espen Kofstad, Losby GK, Joakim Mikkelsen, Drammen GK, Elias Bertheussen, Trondheim GK

I lag-VM kan hver nasjon stille med tre spillere i herre og dameklassen som spilles separat. Det spilles 72 hulls slagspill over fire dager der de to beste resultatene per dag fra hver nasjons spillere er tellende i nasjonskampen.

Sportssjef i NGF, Frode Scheie er spent foran turneringen:

- Det er knyttet enorm prestisje til lag-VM, og alle de beste amatørene i verden er til stede. Lykkes du i denne turneringen, følger du i fotspor som Suzann, Tiger Woods, Jack Nicklaus og mange andre. De norske skal virkelig få noe å bryne seg på, og jeg er overbevist om at de kommer til å gi alt, uttaler Scheie som presiserer at nivået er svært høyt i denne turneringen.

Selv om turneringen er et lag-VM kåres likevel beste spiller, World Amateur Champion. Norske Suzann Pettersen oppnådde denne tittelen i 2000.

Les også

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.