Tuttas nye manager vil satse i Asia

Tuttas nye manager vil satse i Asia

BIG IN CHINA? Tuttas nye manager vil utvikle hennes merkevare i det fjerne østen. (Foto: All Over Press)

Geir-Olav Killingstad overtar etter Kevin Skabo som Suzann Pettersens manager. Videretvikling av Tuttas turneringer, hennes merkevare i Asia og fornyelse av utstyrsavtalen med Nike står på tapetet i 2013.

Det er Aftenposten som melder om Tuttas nyansettelse onsdag.

 

Tutta valgte for en halvannen måned siden å bryte med sin manager Kevin Skabo for å opprette eget management-selskap. I en pressemelding sendt ut fra "Team Tutta" het det: "Suzann Pettersen starter eget managementselskap. Selskapet skal ivareta Tuttas interesser i Norge, herunder forvalte hennes sportslige engasjement, hennes samarbeidsavtaler og hennes investeringer."

 

Det er nå klart at Geir-Olav Killingstad (50) overtar roret etter Skabo. Killingstad har bakgrunn fra Intersport hvor han var markedsdirektør. Han studerte ved Norges Handelshøyskole, og har tidligere jobbet i blant annet Ricco Vero, Picnic Nordic AS og Leiv Vidar AS. 

 

I motsetning til tidligere manager og barndomsvenn Kevin Skabo, kjente Tutta etter det Norsk Golf kjenner til ikke Killingstad fra før.  

 

Killingstad sier til Aftenposten at han synes det blir spennende å drive merkevarebygging av Suzann og hennes to turneringer Suzann Pro- og Junior Challenge. Nike-avtalen skal også reforhandles, og Tutta sier til Aftenposten at hun ønsker å fortsette med den amerikanske sportsgiganten, men holder flere døre åpne. Killingstad tar også sikte på å gjøre sin nye arbeidsgiver enda større i Asia - hvor hun har vunnet fem turneringer som profesjonell. Sist var for bare noen dager siden da hun vant lag-VM individuelt i Kina.

 

- Golfen vokser i Østen, og spesielt er Kina i stor utvikling. I Østens synes de det er spennende med utenlandske stjerner, og at stjernene er blonde kvinner gjør heller ikke noe. Det er stor interesse rundt Suzann. Hun kan få 100-200 000 dollar i Østen bare for å møte opp. Petter Northug har begrenset interesse i verden. Tutta driver en verdensidrett, sier Killingstad til Aftenposten.

 

Det har vært en asiatisk invasjon i internasjonal kvinnegolf de siste årene, og Kina er blant de mest "up and coming". Tutta uttalte i forkant av forrige ukes seier i World Ladies Championship at hun ser på utviklingen som positiv:

 

- Det er rett og slett skummelt det potensialet de har her. Shanshan Fengs suksess i USA og hennes seier i LPGA-mesterskapet var et stort boost for kinesisk golf, og det er gøy å se golf spre seg over hele verden. Som R&A-ambassadør, hvor man prøver å gro golfsporten over hele kloden, er det fint at vi kan reise flere steder for å vise hva vi klarer, sa Tutta om den kinesiske veksten i en pressekonferanse i forkant av turneringen.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.