Tynt med majorvinnere til start

DEN ENESTE: Graeme McDowell er den eneste majorvinneren som stiller til start når PGA-touren begynner i 2011. (Foto: Stephen Dunn, Getty Images)

Det blir tynt med majorvinnere til start når PGA-touren begynner igjen i 2011.

2011-sesongen sparkes i gang neste uke på begge sider av Atlanterhavet med Hyundai Tournament of Champions på PGA-touren og Africa Open på Europatouren. Og det er like mange majorvinnere på plass i begge turneringer - bare én.

Louis Oosthuizen hadde opprinnelig booket et hotell på Maui der PGA-tourens første turnering blir arrangert, men bestemte seg for å spille Africa Open isteden.

- Jeg fant ut at det ikke ville gi meg nok fri før begynnelsen av den nye sesongen, sa Open-mesteren nylig. Isteden skal han være med i Africa Open for første gang. Det betyr at US Open-mester Graeme McDowell blir den eneste majorvinneren som er på plass til PGA-tourens sesongstart.

Det blir fjerde gang på de siste seks årene at den første turneringen på PGA-touren bare har én regjerende majorvinner i startfeltet. Som regel har det hatt sin helt naturlige årsak, i og med at verken Tiger Woods eller Phil Mickelson begynner sine sesonger så tidlig. Padraig Harrington har også tatt seg fri på begynnelsen av året.

For PGA-touren blir det et noe magrere startfelt enn de kanskje hadde sett for seg, i og med at Rory McIlroy har bestemt seg for ikke å fornye sitt medlemskap i USA. Lee Westwood og Martin Kaymer er heller ikke medlemmer.

Men turneringsledelsen fikk en overraskende påmelding nylig: Francesco Molinari. Han kvalifiserte seg ved å vinne HSBC Champions i Shanghai, en turnering som ikke regnes som en offisiell PGA-turnering med mindre den blir vunnet av et PGA-medlem. For Molinaris del gjelder ikke det, siden han sjelden spiller i USA, men Tournament of Champions gir adgang til vinneren av HSBC Champions uansett.

Kilde: golf.com


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.