- Ubeskrivelig å vinne

DOBBEL: Retief Goosen har vunnet SA Open to ganger. Han vil gjerne vinne en gang til. (Foto: Warren Little, Getty Images)

Turneringen alle sørafrikanere ønsker å vinne, har to norske innslag.

Både Marius Thorp og Eirik Tage Johansen stiller til start i South African Open, som denne uken - for 100. gang - blir arrangert på Durban Country Club. South African Open er den nest eldste turneringen i verden.
Turneringen er et delarrangement mellom Sunshine- og Europatouren. Og det er et sterkt startfelt turneringen kan vise til. The Open-mester Louis Oosthuizen er på plass. Det samme er Ernie Els og Retief Goosen, i tillegg altså til våre to norske.
South African Open ble spilt som en oppvisningsturnering i 1893, før den ble anerkjent som en profesjonell turnering i 1903. Siden den gang har det vært 98 utgaver av turneringen som nesten alle store sørafrikanske spillere en gang har vunnet. Els og Goosen er blant dem, og Oosthuizen vil gjerne følge i deres fotspor.
- Dette er den ene tittelen enhver sørafrikaner ønsker å vinne, sier han. Han ser på det som et godt tegn at Bobby Locke, Gary Player og Ernie Els - alle vinnere av The Open - vant SA Open på Durban Country Club.
Goosen, for eksempel, rangerer sine to SA Open-titler like høyt som sine seire i US Open.
- Det er noe ubeskrivelig over å vinne ditt lands åpne turnering. Jeg var 26 år gammel da jeg vant første gang, og det var et av de stolteste øyeblikkene i karrieren min, sier han.
Kilde: europeantour.com

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.