Umulige Oosthuizen

ALDRI TVIL: Louis Oosthuizen var i en klasse for seg i helgens The Open. (Foto: Ross Kinnaird, Getty Images)

The Open ble aldri spennende om noe annet enn andreplassen.

Sørafrikanske Louis Oosthuizen skrev seg inn i golfhistorien søndag ettermiddag da han gikk til topps i årets tredje majorturnering - The Open. Og ikke bare vant han. Han knuste hele verdenseliten, etter at han gikk sin sisterunde på ett slag under par. Da ingen av utfordrerne klarte å presse ham, ble det til slutt en parademarsj for den relativt umeritterte sørafrikaneren.

Han vant med hele sju slag, hvilket nesten er rekord i Open-sammenheng. Da Tiger vant på St. Andrews i 2000, var han åtte slag bedre enn nestemann.

Før søndagens runde ledet Oosthuizen med fire slag ned til Paul Casey. Men Casey fikk aldri opp dampen. Det gjorde heller ikke Lee Westwood, Henrik Stenson eller Alejandro Canizares. Dermed var det ikke nødvendig for Oosthuizen (uttales Wist-hazen, red.anm) å anstrenge seg. Han kunne bare smile på de siste hullene.

I takketalen sin benyttet han anledningen til å hilse til Nelson Mandela, som fyller 92 år søndag.

Hvem ble så nummer to?

På et tidspunkt var hele fem spillere på åtte under par, men det var Lee Westwood som knep plassen til slutt. Henrik Stenson, Paul Casey og Rory McIlroy ble nummer tre.

Hva så med Tiger?

Verdenseneren begynte glimrende på sin sisterunde med birdies på to av de tre første hullene, men da han omsider kom seg ut av bunkeren på hull fire til en dobbeltbogey, visste han at det hele var over. Han kom aldri til å kunne ta igjen de beste.

Det var ikke mye som gikk som det skulle for Tiger på St. Andrews denne gangen. Med unntak av førsterunden, der han gikk fem under par, var det en konstant oppoverbakke, særlig på greenen. Og det selv om han egentlig spilte sin beste og mest stabile golf på en stund.

- Jeg er fornøyd med at jeg drivet snorrett hele uken, og jeg slo jernene mine ganske bra også. Men jeg puttet ikke bra i det hele tatt, med unntak av den første runden. Du kan ikke spille golf og regne med å vinne hvis du har ni eller ti treputter i løpet av en turnering. Det må jeg fikse på før jeg kan spille igjen, oppsummerte Tiger.

Han ble til slutt nummer 23.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.