Unge talenter i Ungarn

ÅRETS MÅL: Marthe Wold skal kjempe om seier i årets store mål, European Young Masters. (FOTO: NGF)

Sammen med tre andre golftalenter skal Marthe Wold kjempe om seier i European Young Masters. 

Stavanger-jenta Marthe Wold skal representere Norge i European Young Masters, som går av stabelen i Ungarn 22.-24.juli. 

- Mitt store mål i år var å komme med i EYM, og det klarte jeg, sier Marthe. 

To av sølvguttene fra lag-EM for gutter, Kristoffer Ventura og Kristian Krogh Johannessen, er Norges gutterepresentanter, mens Maria Tønnesen fra Grimstad er andre norske jente på laget. 

- Stemningen er bra, banen er fin og i veldig bra stand, sier landslagstrener Line Berg, som følger de fire norske. 

En av de største utfordringene i turneringen kan bli varmen. Det er ekstremt fuktig og varmt i Ungarn, og det er meldt varmere utover i uka. 

- Å få i seg nok væske blir viktig, sier Berg. 

I så måte trenger nok Marthe Wold litt hjelp, for da vi snakket med henne tidligere i sommer, fortalte hun at en av hennes største svakheter i en golfturnering var at hun ikke var flink nok til å drikke vann i løpet av runden. 

- Men jeg jobber med det, sier hun. 

European Young Masters er en turnering for spillere under 16 år. Hver nasjon kan stille med fire spillere (to gutter og to jenter), og det spilles tre ganger 18 hull slagspill over tre dager. I tillegg til å være en individuell konkurranse teller de tre beste spillernes score fra hver dag i lagkonkurransen.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.