Unggutta imponerer på Firestone

UNGE: Adam Scott er imponert over nivået på de unge talentene på touren. (Foto: All Over Press)

Adam Scott (31) tok tilbake ledelsen i Bridgestone Invitational lørdag. Han jages tett av 19 år gamle Ryo Ishikawa og 23 år gamle Jason Day.

Ishikawa var fem år gammel da Tiger Woods tok sin første Masters-tittel i 1997. Jason Day hadde akkurat fylt ni. Nå er de i ferd med å slå Tiger ned i støvlene, og ligger 12 slag foran ham med en runde igjen å spille på Firestone. Og foran seg har de kun ett navn på leaderboardet - Adam Scott.

Scott selv er kun 31 år gammel, men er en gammel veteran på touren sammenlignet med de to som jager ham.

- Jeg bryr meg i grunn ikke om hvor gammel jeg er. Det er fantastisk hvor bra disse gutta spiller. En er tenåring, det er helt utrolig. Med slike spillere på vei oppover lover det godt for golfens fremtid, sa Adam Scott til pgatour.com etter runden.

Scott ligger ett slag foran de to på 12 under par totalt, etter å ha gått på fire under par lørdag. Og Day som er slaget bak er enig med Scott om at golfens fremtid ser lys ut.

- Det er et sunnhetstegn for golfsporten at så mange unge gjør det bra. Det er moro. Jeg tror med teknologien vi har i dag, og med den harde konkurransen som er over hele verden så blir nivået bare høyere og høyere, og den utviklingen involverer stadig flere unge. Det begynner å bli virkelig vanskelig å vinne på touren, og det kommer bare til å bli vanskeligere, sier Day.

Day er i likhet med Scott fra Australia, og har hatt en knallsesong på touren så langt. Han står med syv topp-ti-plasseringer, inkludert andreplasser i The Masters og US Open. Og landsmannen hans er full av lovord.

- Jeg har sans for innstillingen hans. Så fort han kommer ut på banen så er han helt skjerpet. Han er ikke der for å få venner, han skal på jobb og han ønsker å vinne. Det er gøy å se at han ikke venter på at erfaringen skal komme gradvis, han vil vinne nå med en gang.

En som garantert ikke vinner denne uka er Tiger Woods. Med to over par lørdag fortsetter han å falle på resultatlisten, og deler nå 38. plassen, en over par. Først og fremst er det puttingen som har holdt ham tilbake, som så mange ganger tidligere de to siste sesongene, men Tiger selv sier at siktet også har vært et problem.

- Jeg har begynt å slå ballen bedre og rettere, og siden jeg har vendt meg til å slå med mer skru i ballen har jeg ofte stilt meg opp for mye til siden.

Woods annonserer at jernspillet er tilbake, og lørdag traff han 13 av 18 greener, hans høyeste nummer så langt i uka. Men med 33 putter har han mye å gå på.

- To hestesko rundt hullkanten, en tre-putt på det 18., og bogey på det 16. med kun en sand-wedge på innspillet - der han man fire slag bare der, sier han.

Selv om Woods ligger langt bak blir det nok av folk som kommer til å følge ham under avslutningsrunden. Søndag vekkes et gammelt rivaleri til liv, når han går ut i ball sammen med Phil Mickelson som også ligger en over par.

HøydepunkterNorsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.