Unggutter med hole-in-one på Sotra og Haga

Unggutter med hole-in-one på Sotra og Haga

Fridtjof Farhang og Noah Leirstein har klart det mange golfere går et helt liv uten å oppleve. (Foto: Haga GK og Stian Leirstein)

Hvert år gjøres det cirka 250 hole-in-ones i Golf-Norge. To av dem har kommet nå i september fra en 8-åring på Sotra GK og en 11-åring på Haga GK.

Onsdag 13. september klarte 11 år gamle Fridtjof Farhang det som mange golfere går et helt liv uten å oppleve. På hull 2 på Hagas gule sløye gjorde Fridtjof hole-in-one fra juniortee på et par 4-hull!

– Han slo ut med driver på det 140 meter lange hullet og opplevde altså å få HIO i en alder av 11 år. Så vidt vi kan se, er dette rekord i klubbens historie. Fridtjof har fått en påskjønnelse av klubben og vil få plakett med navnet sitt på HIO-tavlen i klubbhuset, skriver Haga Golfklubb på sine nettsider.

Cirka 50 mil unna og tolv dager senere var det åtte år gamle Noah Leirstein sin tur til å se ballen forsvinne ned i koppen på ett slag. På Sotra Golfklubbs sin pitch & putt-bane gjorde Noah hole-in-one på hull 2 med syverjernet fra 70 meter.

Noah er til tross for sitt unge alder allerede med i sitt fjerde år som golfspiller i Fana Golfklubbs juniorgruppe. 

– Med barn og idrett handler det alltid om gode opplevelser og mestring, og derfor er det viktig at barna møter golfbaner som er tilpasset deres ferdighetsnivå. Derfor er pitch & putt et fantastisk tiltak, også for alle andre nybegynnere som ikke lenger trenger VTG for å kunne prøve golf, sier  Noahs far, Stian Leirstein, i en e-post til Norsk Golf. 

Vi gratulerer Noah og Fridtjof med prestasjonene!


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.