Ungt herrelag til VM

TIL VM: Kristoffer Ventura skal sammen med Kristian Krogh Johannessen og Anders Engell spillet med flagget på brystet i Tyrkia. (Foto: All Over Press)

Anders Engell og de to juniorspillerne Kristoffer Ventura og Kristian Krogh Johannessen skal representere norge i lag-VM i Tyrkia om to uker.

Lag-VM for amatører, både damer og herrer, arrangeres i Tyrkia 27. september til 7. oktober. Damene er først ut, og for Norge spiller Marita Engzelius (Oslo GK), Nicoline Skaug (Oslo GK) og Tonje Daffinrud (Vestfold GK).

Les også: VM-laget er klart

Herrene starter sitt mesterskap 4. oktober, og det norske laget består av Anders Engell (Grønmo GK), og de 17 år gamle Wang-elevene Kristoffer Ventura (Moss & Rygge GK) og Kristian Krogh Johannessen (Drammen GK).

- Forventningene til de norske guttene er at de skal prestere sin beste golf når det gjelder som mest. Plassering er vanskelig å forutse, men med god golf har guttene kapasitet til å overraske, sier landslagstrener Niklas Diethelm.

I lag-VM kan hver nasjon stille med tre spillere. Det spilles 72 hulls slagspill over fire dager der de to beste resultatene per dag fra hver nasjons spillere er tellende i nasjonskampen. Frankrike er forøvrig regjerende mestere for herrer, mens Korea forsvarer tittelen på damesiden.

Selv om turneringen er et lag-VM kåres likevel beste spiller, World Amateur Champion. Norske Suzann Pettersen oppnådde denne tittelen i 2000.

(NGF)


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.