USA ble verdensmestere

STOLTE VINNERE: Gary Woodland (t.v.) og Matt Kuchar (t.h.) skriver seg inn i et celebert selskap av amerikanske vinnere, etter søndagens VM-seier. (Foto: All Over Press)

Matt Kuchar og Gary Woodland endte amerikanernes 11 år lange seierstørke med seier i Omega Mission Hills World Cup søndag.

Debutantene Kuchar og Woodland kombinerte for en runde på 67 slag i søndagens avsluttende foursome i Kina. Det ga dem en totalscore på 24 under par, og en seier med to slags margin på Tyskland og England. Det etter å ha startet dagen på andreplass.

 

- Det føles herlig. Det var en veldig fin uke, og vi har blitt behandlet veldig bra her. Heldigvis spilte vi bra også. Vi hadde seier som mål da vi kom hit, og det klarte vi til slutt. Vi spilte fenomenalt, og utfylte hverandre godt når den andre fikk problemer, fortalte Woodland da runden var over.

 

Graeme McDowell og Rory McIlroy ledet for Irland før avslutningsrunden, men fikk problemer allerede på det første hullet. Der treputtet de for bogey, etter at McIlroy misset sin parputt på en halv meter. Og putteren ble aldri noe særlig varmere, i sterk kontrast til amerikanernes som glødet gjennom store deler av runden.

 

- Vi hadde aldri flyten der ute i dag. Vi hadde ingen "mojo", og senket ingen putter. Vi visste hva vi måtte gjøre, og satte oss et mål på fire under par. Men vi klarte det ikke. Vi er så klart skuffet, men det er høyt nivå i denne turneringen. USA spilte fantastisk, og England spilte fenomenalt også. Det var standarden vi måtte leve opp til i dag, men vi klarte det ikke, måtte en misfornøyd McDowell konstatere etter deres runde på par.

 

Med sine 26 seiere totalt er USA mestvinnende nasjon i verdensmesterskapet. Woodland og Kuchar skriver seg inn i historiebøkene sammen med en rekke legender.

 

- Det er en stor ære for Gary og meg å få navnet vårt på trofeet sammen med spillere som Arnold Palmer, Jack Nicklaus, Gary Player, Tiger Woods, David Duval, Davis Love og Freddie Couples. Listen bare fortsetter og fortsetter. Det å bli husket som verdensmestre er en stor ære, sa Kuchar.

 

Mot slutten av dagen var det Tysklands Martin Kaymer og Alex Ceijka som så ut til å bli amerikanernes største utfordrere, men da det gjaldt som mest slet de med å senke de avgjørende puttene. Til slutt stod det 69 slag på deres scorekort. 

 

- Det var en fantastisk uke. Delt andreplass er vårt beste resultat noensinne. I starten av uken var vi ikke favoritter, men vi viste igjen at vi er gode spillere som spiller bra sammen. Jeg gleder meg til årene fremover, for om jeg hadde spilt litt bedre enn jeg gjorde i dag tror jeg vi hadde hatt en god sjanse til å vinne, konkluderer Kaymer.

 

Høydepunkter

 

 Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.