USA er favoritter

Bookmakerne har tro på at Brandt Snedeker & co vinner årets Ryder Cup. Her fra seieren i Tour Championship sist helg.

Fire av de fem beste på verdensrankingen er fra Europa. Likevel har bookmakerne tro på at USA vinner Ryder Cup på hjemmebane.

Ifølge de fleste store bookmakerne, er likevel USA favoritter til å vinne årets Ryder Cup. Den britiske spillsiden Ladbrokes gir 1,66 i odds for at USA kommer seirende ut av kampen til helgen, og du får 2,5 ganger innsatsen hvis du våger å sette på Europa. Betfair gir deg hele 2,74 i odds på Europa-seier.
 
 
Tallene før årets turnering er interessante. Europa har vunnet Ryder Cup seks av de siste åtte gangene. Fire av de fem øverste på verdensrankingen er europeere, eneste amerikaner innenfor topp fem er Tiger Woods på andreplass. Europa kommer til Chicago med et lag med mye talent, og med verdenseneren Rory McIlroy i spissen.
Ser du imidlertid bort fra de fire europeerne i toppen av verdensrankingen, er det stort sett det amerikanske Ryder Cup-laget som preger denne. Fra plass nummer 7 til 10 ligger Bubba Watson, Webb Simpson, Jason Dufner og Brandt Snedeker. Etter sør-afrikaneren Louis Oosthuizen på 11.plass ligger Steve Stricker, Dustin Johnson, Keegan Bradley, Matt Kuchar, Phil Mickelson og Zach Johnson mellom 12 og 17. plass på den offisielle verdensrankingen.
Med andre ord, Europa har de aller beste spillerne, men USA er gjennomsnittlig best, skal vi tro rankingen.
 
Dessuten kommer amerikanerne til turneringen stinne av selvtillit ettter dominansen i Tour Championship sist helg, hvor Brandt Snedeker vant med en overbevisende margin foran Justin Rose. Selv om to av de tre beste i denne turneringen var britiske, preges topp 20 stort sett av amerikanere.
 
Det kommer til å bli bråkete på Medinah Country Club, utenfor Chicago denne helgen, og hjemmepublikummet over dammen er ikke like disiplinerte som man er vant med på europeiske turneringer. Det er tydelig at bookmakerne legger vekt på denne hjemmefordelen, og at den kan vippe vektskålen til fordel for USA.
Tør du å sette pengene dine på at det blir uavgjort i årets Ryder Cup, kan du bli rik dersom innsatsen er høy nok. Betfair gir deg 12,5 i odds for uavgjort resultat.

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.