USA i føringen

USA i føringen

UBESEIRET: Phil Mickelson og Keegan Bradley vant begge sine matcher på første dag av årets Ryder Cup.

Leder overbevisende, til tross for en rusten Tiger Woods.

16  matcher er nå ferdigspilt, og det amerikanske laget leder med totalscoren 5-3 i årets Ryder Cup, etter å ha dominert fourball-matchene fredag ettermiddag.
Tidlig på dagen så det svært lyst ut for det europeiske laget. På et tidspunkt ledet de alle foursome-matchene, men da et foreløpig regnskap ble gjort opp etter at de første rundene var spilt, var det kun to av fire europeiske lag som hadde tatt poeng.
 
Den nord-Irske duoen McDowell og verdensener Rory McIlroy vant europeernes første poeng på det 18. hullet. Deretter vant Justin Rose og Ian Poulter sin match over Steve Stricker og en svært lite overbevisende Tiger Woods, som leverte et spill langt under pari.
 
 
Ikke lenger ubeseiret
Dagens store overraskelse i foursome-matchene var Luke Donald og Sergio Garcia, som før fredagen var ubeseiret i Ryder Cup-sammenheng. I dag ble de knust av Phil Mickelson og Keegan Bradley med scoren 4&3, fire poengs ledelse med tre hull igjen av runden.
 
Lagene var like langt etter foursome-matchene tidligere på dagen. Det store samtaleemnet i pausen var kaptein Davis Love lll sin avgjørelse om å ta ut Tiger Woods til å spille runde nummer to. Han gjorde formiddagen svært vanskelig for foursome-partner Steve Stricker, i en match som seg hør og bør endte med tap for amerikanerne. Den omdiskuterte avgjørelsen innebar at forrige helgs tour Campionship-vinner, Brandt Snedeker, ble satt på sidelinjen.
 
 
USA fant etterhvert formen, og med hjelp fra 50.000 elleville amerikanere tok hjemmelaget oppskriftsmessig ledelsen.
Anført av de briljante partnerskapene Phil Mickelson/Keegan Bradley, som overbevisende vant begge dagens matcher, og Bubba Watson/Webb Simpson, tok vertene tre av fire mulige poeng i andre runde av Ryder Cup.  
Dustin Johnson og Matt Kuchar vant det tredje poenget for amerikanerne, med 3&2 over Martin Kaymer og Justin Rose.
 
Stjerneskuddet Colsaerts
Europeernes eneste lyspunkt i fourball-matchene fredag ettermiddag var eneste rookie i feltet, Nicholas Colsaerts fra Belgia. For tre år siden var han utenfor topp 1000 på verdensrankingen, og deltagelse i Ryder Cup var nok kun en drøm for 30 åringen. Sammen med Ian Poulter ble han tatt ut som kaptein Olazabals wild card-valg.
Han ble likevel vraket i foursome-matchene tidligere på dagen. Det valget angrer kaptein Olazabal trolig på nå.
På ettermiddagen grep han sjansen og satte en eagle og åtte birdies. Hans vanvittige nærspill reddet en rusten Lee Westwood på mange hull, og sikret Europas eneste poeng på ettermiddagen. Duoen slo Tiger Woods og Steve Stricker, etter at Woods bommet sin 5-metersputt på det 18. hullet for å få deling.
 
- Det var åtte amerikanere mot én europeer i ettermiddag. Nicolas spilte fantastisk golf, men resten av gutta må opp til hans nivå dersom de skal ha en sjanse til å beholde pokalen søndag, sa Ryder Cup-veteran Colin Montgomerie på oppsummeringen til Sky Sports etter at Woods hadde misset sin siste putt, og dermed avsluttet fredagens siste match.
 
Det gjenstår å se om USA-kaptein Davis Love velger å sette Tiger Woods på sidelinjen lørdag etter det skuffende spillet.
 
Selv om amerikanerne har tatt initiativet med 5-3, er det fremdeles åpent, og ting kan fort snu på Medinah Country Club innen helgen er over. Lørdag skal det spilles foursome og fourball i samme format som fredag, før alt avgjøres i singelmatchene søndag.

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.