USA i føringen

SIKKER PUTTER: Stewart Cink og Matt Kuchar leder sin match etter strålende putting av Cink.. (Foto: Getty Images)

På en lang dag med få spilte hull, overtok USA føringen etter regnpausen. De første matchene er imidlertid langt fra ferdigspilt.

Da været satte en stopper for formiddagens fourballmatcher ledet Europa i tre av fire. Spillet fortsatte klokka fra klokka 18 i kveld, men innen mørket gjorde at matchene nok en gang måtte avbrytes hadde USA snudd 1-3 til 2 1/2-1 1/2. 

- Det var en periode på 20 minutter da amerikanerne senket sine putter, og vi ikke gjorde det. Og det er egentlig hva Ryder Cup handler om, sa Monty på pressekonferansen etterpå. 

Først og fremst var det USAs Stewart Cink som puttet som en stjerne, og snudde matchen mot McDowell og McIllroy etter pausen. 

Kanskje europeerne nyter best av en god natts søvn, og slår tilbake i morgen? 

Gjennomføringen

Nå er imidlertid spørsmålet for arrangørene hvordan de skal klare å gjennomføre alle de oppsatte matchene. Fredagens fourballmatcher spilles ferdig fra klokka 9, norsk tid. Deretter følger seks foursomematcher, i stedet for fire. Om ettermiddagen spilles to foursome og fire bestballmatcher påbegynnes. Disse avsluttes søndag morgen, før det da er klart for de 12 singelmatchene fra klokka 12 og utover. Så arrangøren har en plan, det gjenstår bare å se om værgudene har tenkt til å bry seg om det. 

Fourball fredag

Formiddagens fourballmatcher i Ryder Cup ble stanset på grunn av regn og kraftig vind. Nå skal de omsider være i gang igjen.Regnet har pøst ned hele natta, og banen var full av vann trass i iherdig innsats fra banemannskapet. Spillet ble imidlertid satt i gang i dag morges, men ble avbrutt etter to timer.

Amerikanske nettsteder mener den lange pausen har gjort amerikanerne godt, og selv om Europa-kaptein Monty ønsket seg tøffe værforhold er det ikke sikkert at det har gagnet europeerne. Amerikanerne var ned i tre av matchene, og har nå fått tid til å samle seg og planlegge resten av runden.

Strømmen forsvant også fra Celtic Manor, og det blåste 11-12 meter per sekund.  

- Det er det verste jeg har vært med på, sier fotograf David Cannon til golf.se. Han har dekket golfturneringer i 35 år, og sett det meste. 

Da matchene ble avbrutt ledet Europa i tre av fire. Debutantene Bubba Watson og Jeff Overton er de som leder i sin match for USA mot Europas Luke Donald og Padraig Harrington.

 

Fredagens fourballer

Oppsettene for fredagens fourball i Ryder Cup er klare.Og det blir ikke noe møte mellom Rory McIlroy og Tiger Woods, slik mange hadde trodd og håpet på. Corey Pavin velger å begynne med Dustin Johnson og Phil Mickelson, mens Colin Montgomerie åpner med Lee Westwood og Martin Kaymer.

Litt overraskende, kanskje, at Corey Pavin har valgt å starte med Jeff Overton - som ikke har vært i form i det siste - istedenfor Jim Furyk. Furyk vant, som kjent, The Tour Championship forrige helg.

Her er oppsettet:

08:45: Lee Westwood & Martin Kaymer vs Phil Mickelson & Dustin Johnson
09:00: Rory McIlroy & Graeme McDowell v Stewart Cink & Matt Kuchar
09:15: Ian Poulter & Ross Fisher v Steve Stricker & Tiger Woods
09:30: Luke Donald & Padraig Harrington v Bubba Watson & Jeff Overton

Hvordan foursomene spilles senere i dag, blir kunngjort etter de første kampene.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.