USA vant Junior Ryder Cup

JUNIOR RYDER CUP: Norske Kristoffer Ventura spilte for Europa i Junior Ryder Cup på Gleneagles i Skottland. (FOTO: Getty Images)

USA slo Kristoffer Ventura og det europeiske laget i juniorenes versjon av Ryder Cup.

De amerikanskje juniorene fra USA vant til slutt turneringen 13,5 - 10,5 mot Europa. Til tross for tap for Ventura og co. er det i hvertfall en bedring for det europeiske laget fra sist de møttes. Da stod det hele 22-2 i amerikanernes favør da turneringen var ferdigspilt.  Årets utgave ble avviklet på Gleneagles i Skottland. 

Første dag, mandag startet med foursomes etterfulgt av mixed fourballs. Andre dag ble det spilt singlematcher.

Ventura spilte med Eckardt i første foursome-match. Men motstanden, som var Paolucci og stortalentet Jordan Spieth ble for tøffe for europeerne. Senere på dagen var Ventura i aksjon nok en gang, denne gangen sammen med ei jente. Ventura og Deilert tapte mot Liu og Chen fra USA. 

USA var i det hele tatt best i de fleste av gårsdagens matcher, og ledet 9-3 før andre dag. 

Under dagens singelmatcher viste europeerne bedring fra gårsdagen. Ventura delte sin match mot Liu, og europeerne vant totalt syv tolv matcher. Bra, men ikke bra nok med tanke på luken USA hadde opparbeidet seg etter mandagens to første runder.

Dermed kunne USA fortjent heve pokalen for andre gang på rad.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.