USGA hardt ut mot Bradley-tilrop

USGA hardt ut mot Bradley-tilrop

STERKE MENINGER: Putterdebatten er et følsomt tema. Det har Keegan Bradley fått erfare. (Foto: All Over Press)

USGA forsvarer Keegan Bradley etter at en tilskuer kalte ham en "juksemaker" under helgens World Challenge.

Forrige uke annonserte USGA og R&A at de planlegger å fase ut bruk av de forankrede putterne fra 2016. Keegan Bradley, som selv bruker en mageputter, har vært en av de største motstanderne av det nye forbudet.

- Det føles virkelig som at USGA har satt et "X" bak navnet vårt, og det føles ikke rettferdig. Det var lovlig da vi startet å putte slik, og de er det forstatt. Det er en vanskelig situasjon, og jeg håper folk klarer å se gjennom det, sier Bradley.

Les også: Regelforslag mot langputtere

Amerikaneren måtte likevel finne seg i spydigheter fra publikum under helgens turnering i California, hvor han til slutt endte på andreplass. Under lørdagens runde var det en publikummer fra galleriet som kalte ham en "cheater".

- Det var ikke noe gøy.Forhåpentligvis senker jeg alt imorgen og får folk til å bli enda mer høylytte, svarte Bradley etter runden.

USGA tar 28-åringen i forsvar.

- Dette er uakseptabel oppførstel, og det er ikke plass til slik i sporten vår, heter det i en pressemelding fra organisasjonen.

- Som vi sa da vi foreslo regel 14-1b, så har det vært og vil fortsatt være innenfor regelverket å forankre putteren under slaget. Det burde derfor ikke være et snev av kritikk eller tvil over disse spillernes kvalifikasjoner og prestasjoner.Det er upassende i det hele tatt å insinuere det motsatte. Regelendringen gjelder for fremtiden og ikke fortiden.

- Vi er lei oss for at Keegan måtte oppleve denne uberettige kritikken fra en uskolert tilskuer. keegan og andre PGA Tour-proffer bør heller bli applaudert for deres modenhet og verdighet i måten de takler endringen i golfreklene. Selv om vi fortsår at endringen vil føre til litt angst nå, og mener vi det er til golfsportens beste i det lange løp, heter det i USGAs uttalelse.

Les også: - Særheter som dette forsterker golfens image som "kjedelig"


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.