Utbygging-nei til Evje Golfpark

FIKK NEI: Moss & Rygge Golfklubb har fått nei fra fylkesmannen på sin søknad om utbygging med 135 mål.

Fylkesmannen i Østfold har satt en stopper for Moss & Rygge Golfklubb sine planer om en utvidelse.

Det melder Moss Avis mandag.

I utgangspunktet hadde Evje planlagt å utvide banen med en ny korthullsbane på ni hull på omlag 1400 meter, noe som totalt ville utgjøre 135 mål. Nå har klubben fått nei fra fylkesmannen.

Fylkesmannens begrunnelse er at området består av dyrket mark av verdiklasse A (høyproduktiv mark), og fremmer innsigelse med regionale og nasjonale jordvernhensyn, skriver Moss Avis.

- Det er fryktelig synd. Og jeg tror faktisk ikke at fylkesmannen vet hva man sier nei til, sier daglig leder i Evje Golfpark, Åge Erichsen til avisen.

Erichsen forklarer at de ønsker å bygge på jord som ligger på det nærmeste brakk. Den nye banen skulle være beregnet på barn og nybegynnere. Til tross for avslaget ser den daglige lederen lys i enden av tunellen.

- Jeg så at ordfører Inger-Lise Skartlien vil ta opp saken med fylkesmannen, og jeg håper da inderlig at hun lykkes, avslutter han overfor avisen. 

 

NB! Skjærtorsdag, 21. april er det sesongstart hos Moss & Rygge Golfklubb. Drivingrangen åpnet på lørdag. 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.