Utradisjonelle Oakley Cipher

LETT: Oakley Cipher er den letteste golfskoen av sin type, men er langt fra noen lettvekter. (Foto: Lars Martin Bøe)

Oakleys nye fjærlette golfsko fikk mye oppmerksomhet under årets PGA Show i Orlando, golfindustriens største utstyrsmesse.

Tekst: Christian Furu

 

Det er en sko uten tradisjonelle spikes på sålen. Dette er ikke uvanlig nå for tiden med alle streetskoene på markedet, men Oakley har gått egne veier i utviklingen av Cipher.

 

Sålen har tusenvis av minispikes som biter tak i underlaget, en sandpapiraktig teknologi som heter NanoSpike. De hentet inspirasjon fra bildekk under utviklingen av skoen siden målet er at den skal beholde god kontakt med underlaget også under bevegelse, akkurat slik et bildekk tilpasser seg bilens bevegelse og underlaget.

 

Teorien bak den utradisjonelle yttersålen er at den gir bedre kontakt med underlaget og samtidig gir golferen bedre balanse med lavere tyngdepunkt. På grunn av vekten de sparer på sålen veier skoen bare 260 gram.

 

Overdelen er laget av stoff og fokus er på komfort, pustende materialer og samtidig holdbarhet. Det er også demping i innersålen.

NanoSpike sålen kan slites ut og det er derfor selvsagt mulig å kjøpe nye plater.

 

Oakley Cipher er tilgjengelig i svart, blå og hvit. Veiledende pris er 1.349,-.

 

 

 

CIPHER: Oakley Cipher veier bare 260 gram. Rødfargen er en spesialversjon, som ikke vil selges i Norge.

(Foto: Lars Martin Bøe)Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.