Utstyr 2012: Titleist

TITLEIST: Vi presenterer våre favoritter fra Titleist i 2012. (Foto: Lars Martin Bøe)

Titleist er eksperter på moderne klassikere. Ingen nye wooder eller drivere (så langt) i 2012, men en rekke nye spennende jernkøller vi tror blir populære i Norge.

Foto: Lars Martin Bøe


Jern


AP1

 

Titleist gjorde i fjor stor sukess med deres AP1-jernkøller, og i år kommer den tilbake i en oppgradert og forbedret versjon. For å forhindre at køllehodet vrir seg i balltreffet, og for å maksimere ballhastigheten ved treff utenfor sweet-spot, har designerne flyttet vekten fra køllehodets topplinje og ned til tåen.

 

Veiledende pris 6.495,- (4-PW)

 

Mer info

 

 

 

 

AP2

 

Hovedforskjellen fra den nye AP2 til fjorårsmodellen er en redisgnet såle som er lettere enn tidligere. Dette har frigjort vekt som Titleist har plassert i hælen og tåen, noe som gjør køllehodet mer tilgivende over hele slagflaten.

 

Veiledende pris 7.995,- (4-PW)

 

Mer info

 

 

 

 

CB Forged

 

CB Forged er et klassisk cavity back-jernsett rettet mot den bedre spilleren. Fjorårets krommede køllehode er dempet til en mer matt farge, som forhindrer deg i å bli blendet ved adressering. En smal såle og en tynn topplinje gjør dette til en kølle for spillere som liker å forme ballbanen, men samtidig ønsker noe tilgivenhet tilbake gjennom cavity back-designet.

 

Veiledende pris 10.999,- (8 køller)

 

Mer info

 

 

 

 

Wedge


SM4 Tour

 

De nye Spin Milled-wedgene til Titleist er Rolls Roycen av wedger. Bob Vokey har økt antallet riller i slagflaten fra 14 til 17, og hver enkelt rille er beskjært på en måte som gjør at man ikke mister noe spinn, til tross for regelendringene for wedge-riller som har trådd i kraft.  

 

Veiledende pris 1.290,-

 

Mer info

 

 

 

 

Puttere


Scotty Cameron Select Newport og California

 

Scotty Camerons California-puttere er for puristen som er ute etter en myk følelse og lyd. De nye modellene til Scotty Cameron har et nytt tykt "Pistolero"-grep, som sitter bedre i hendene, og skal forhindre unødvendig håndleddsbevegelse. 

 

Select Newport-putterne leveres i en karakteristisk sort finish, som gir god kontrast til ballen på green. Køllehodet leveres i fem ulike fasonger. Har i likhet med California-putterne både myk følelse og lyd i balltreffet. Et skaft uten "skjøter" slik vi ser i vanlige stålskaft gir et rent utseende, slik at det er køllehodet som er i fokus.

 

Veiledende priser 3.795,- for både Studio Select og California.

 

Mer info

 

 

 

 

 

Vår favoritt


Etter at de nye groove-reglene ble innført, har wedge-produsentene kommet langt i å finne nye veier for å gi ballen mye spinn. Og ingen av wedgene vi har prøvd har gitt ballen mer stopp på greenen enn de nye Titleist-wedgene. Rett å slett en nytelse å slå med.

 

Dersom du liker tradisjonelle puttere er Scotty Cameron også alltid et sikkert valg. Klarer du å se forbi prislappen, bør du finne en putter du er fornøyd med ut livet. Hele køllen oser av kvalitet.

 

For mer info om andre Titleist-køller, se www.titleist.com.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.