Utvider damenes profftilbud

Utvider damenes profftilbud

UTVIDES: LET Access-tilbudet i Norge utvides. Bildet er fra årets Ladies Norwegian Challenge på Losby. (Foto: Benjamin A. Ward/Norsk Golf)

Drøbak Golfklubb og Larvik Golfklubb arrangerer hver sin proffturnering for kvinner i 2015. Turneringene inngår i LET Access som er turneringer på det nest høyeste nivået for kvinnegolf i Europa.

(NGF) LET Access er turneringsserien som sikret Tonje Daffinrud en plass på Ladies European Tour (LET) fra og med 2015. Gjennom økt turneringsaktivitet håper Norges Golfforbund (NGF) å stimulere til at flere lovende norske spillere får samme mulighet.
 

- Dette er spennende for oss, ettersom vi nå kan gi våre beste kvinner en ekstra mulighet til å konkurrere profesjonelt på norsk jord, sier turneringsansvarlig Øystein Tamburstuen i NGF.
 

I uke 22 vil noen av de mest lovende kvinnelige spillerne i Europa konkurrere på Drøbak GK, mens de samme spillerne er gjester Larvik GK i uke 33.
 

- Både Drøbak og Larvik har to flotte anlegg, og med bred erfaring som turneringsarrangører bør dette bli to turneringer fullt på høyde med et hvilket som helst europeisk nivå, sier Tamburstuen.
 

NGF opplyser at begge turneringene gir rankingpoeng til Norgescup-rankingen for de norske spillerne. Det betyr at også kvinnene får et godt nasjonalt tilbud, inkludert profesjonell matching.
 

Turneringene arrangeres i samarbeid med svenske Nordea Tour.
 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.