Utypisk uke

Utypisk uke

NYE SJANSER: Det gjenstår tre turneringer på LPGAs asiatiske tur. Tre sjanser for Suzann til å ta årets første seier. (Foto: Getty Images)

Lite eller ingenting stemte for Suzann Pettersen i Malaysia. Det ble fire dager på det jevne langt nede på resultatlisten. 

 

Runde 4

 

71 - 72 - 71 - 72. Vi kan ikke klage på jevnheten, men det var ikke den typen jevnhet vi håpet på. Det gjorde sikkert ikke Suzann heller. I natt avsluttet hun like godt med dobbel bogey, et godt bilde på hvordan det gikk i Malaysia. $6688 ble spiilt inn etter at hun rykket opp en plass til 49.plass med +2 totalt.

 

+2 og jevne runder kan bety god plassering i enkelte turneringer. Ikke i Sime Darby, hvor Shanshan Feng tok en klar seier med imponerende -8 på sisterunden. Tre slags margin ble det til slutt ned til thailandske Phatlum som bare klarte -1 når det gjaldt som mest.

 

Svenske Pernilla Lindberg er en av tre som deler tredjeplassen. Hun matchet Fengs sisterunde på -8 og gjorde et kraftig byks oppover resultatlisten. 

 

Neste turnering er LPGA KEB - HanaBank Championship 16-19.oktober i Incheon, Sør-Korea.

 

 


 

Runde 3

 

Heller ikke på tredjerunden stemte det for Suzann Pettersen. På hull 3 og 7 noterte hun dobbel bogey på kortet. Da blir det vanskelig å score bra, og det ble til slutt en runde på par. I dag traff hun 12 av 14 fairwayer og 14 av 18 greener. Hun drivet også lengre, men det ble 31 putter.

 

Med +1 totalt ligger hun på 50.plass. Holder dette seg faller hun fra 11.plass til 13.plass sammenlagt. Det er fire slag opp til en topp 30 plassering.

 

Thailandske Pornanong Phatlum leder på -14. Hun har tre slags ledelse på japanske Uehara. Stjernene Ryu, Ko og Feng følger ett slag bak henne.

 

Sendingene fra Malaysia går klokken 05.00 på Viasat Golf.

 


 

Runde 2

 

Tutta har ikke fått det til å stemme så langt på Kuala Lumpur Golf & Country Club, hvor hun ligger en over par etter to runder.

 

Oslo-golferen gjorde fire birdies, men også tre bogeys  og en dobbelbogey på dagens runde på +1. Skal vi tro statistikken, er det jernslagene hun sliter med. Til tross for 11 av 14 fairwaytreff, ble det kun 10 greentreff fredag.

 

Dermed befinner hun seg nå på delt 50. plass, 12 slag bak den nye lederen So Yeon Ryu fra Sør-Korea. Verdensener Stacy Lewis ledet før dagens runde, men falt til 11. plass, fem bak Ryu etter en runde på par.

 

Tutta har gode minner fra Asia fra tidligere sesonger: Hun har vunnet på asiatisk jord seks ganger tidligere. Forhåpentligvis kan det inspirere henne til en ny seier snart, selv om den ikke ser ut til å komme denne helgen.

 

Det nærmer seg ett helt år siden hennes forrige seier. Tutta står med 10 topp-10-plasseringer på 18 starter i år.
 

 

 


 

 

Runde 1

 

Suzann Pettersen åpnet med en runde på par i Sime Darby LPGA Malaysia i Kuala Lumpur.

 

Det holder foreløpig til en delt 40. plass, seks slag bak lederen og verdensener Stacy Lewis fra USA. Tutta gjorde to birdies, to bogeys og resten par på dagens runde.

 

Bak Stacy Lewis domineres leaderboardet av sør-koreanere, som har hele syv spillere på delt 6. plass og bedre.

 

 


 

 

Før turneringen

 

Etter en uke uten sosiale medier er Tutta igjen på nett. Og klar for ny turnering i Malaysia.
 

(Ullevål/Kuala Lumpur, 8.oktober 2014) Etter en uke i Kina der Facebook og Twitter ikke fungerer, er Suzann «Tutta» Pettersen igjen på nett og klar for denne ukes LPGA-turnering som arrangeres på Kuala Lumpur Golf and Country Club i Malaysia.
 

- Had some fun with @nikegolf today in Kuala Lumpur. A little clinic with the kids!, melder Tutta via egen Twitterkonto. Fra torsdag er det imidlertid fult fokus på Sime Darby.

 
- Sime Darby er en fantastisk turnering med god stemning og en bane i perfekt stand. Dette skal bli skikkelig gøy, sier Tutta.
 

Tutta slår ut torsdag 9. oktober kl 09:01 (03:01 norsk tid) fra tee 1 sammen med Gerina Piller og So Yeon Ryu. Tittelforsvarer er Lexi Thompson, som for øvrig besøkte Norge under Suzann Pro Challenge i september.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.