Værgudene spiller ikke på lag

REGNUTSETTELSE: Nok en gang setter regnet en stopper for den oppsatte spilleplanen. (FOTO: Getty Images)

Ryder Cup-arrangøren har ikke akkurat vært heldige med været denne helgen.

Det er et væravhengig puslespill som må legges for å avvikle Ryder Cup. Spilleplan for dagen var å få ferdig de to foursomematchene og de fire fourballmatchene som ble påbegynt i går. Arrangøren har valgt å satse på å gjenoppta spillet klokka 14.30 norsk tid, og utsette alle singlematchene til mandag morgen klokka 10.00.

Da lørdagens kveldsmatcher ble stoppet ledet Europa i alle seks. 

- Selv om ingen av matchene er ferdigspilt, ser det veldig, veldig lyst ut for oss. Vi må imidlertid gjøre om ledelsene til poeng, så det er to veldig viktige timer som ligger foran oss, sa Monty i går kveld. 

Så gjenstår det å se om værgudene spiller på lag med Ryder Cup resten av dagen. Ifølge yr.no er det meldt om bedre værforhold utover ettermiddagen. 

Etter lørdagens foursomematcher

- De var altfor gode i dag, sier Peter Hanson etter tapet i foursome mot Woods og Stricker.

Etter formiddagens sekls foursomematcher leder USA 6 mot Europas 4. Et av de største tapene fikk svenske Peter Hanson og Miguel Angel Jimenez mot selveste Tiger.

Svensken var ifølge golf.se noe nedslått etter at han og Jimenez tapte matchen mot Woods og Stricker. Han erkjente imidlertid at de to aldri hadde en sjanse. 

- Vi visste at vi måtte spille riktig god golf i dag for å ha en sjans. Det gikk greit fram til hull åtte, men vi måtte vært bedre i dag for å ha en sjanse til å slå dem, sier Hanson til det svenske nettstedet. 

Hanson sier videre at Tigers jernspill var magisk og Steves putting meget god. 

USA knep nok et poengs forsprang etter mange gode foursomematcher. 

Cink og Kuchar vant med et hull mot McIlroy og McDowell, Zach Johnson og Hunter Mahan slo Molinari-brødrene med to, mens Westwood og Kaymer delte sin match mot Jim Furyk og Rickie Fowler. 

Harrington fikk i tospann med Ross Fisher sin revansje for fourballtapet, og veteranen Mickelson og Johnson gikk på sitt andre tap for dagen. 

Også Ian Poulter tok med seg ett poeng fra sin match med Luke Donald. De to spilte mot USA-rookiene Watson og Overton. 

Kveldens to foursomematcher og fire fourballmatcher ble en europeisk triumf, bare så synd at matchene ikke spilles ferdig før i morgen tidlig. Når mørket senket seg ble matchene avsluttet. Europa ledet i alle seks, og dersom det blir sluttresultatet leder Europa 10 mot 6 før singelmatchene. 

Følg spenningen i Ryder Cup her


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.