Valutaendring førte til 2,5 millioner ekstra gjeld

Valutaendring førte til 2,5 millioner ekstra gjeld

I TRØBBEL: Gjelden til Tromsø Golfpark økte med 2,5 millioner på en halvtime. (Foto: Tromsø Golfpark)

Lånet til Tromsø Golfpark har skutt i været på kort tid. Årsak? Deres lån var et valutalån i sveitsiske franc.

Det kommer som dårlige nyheter for en klubb som allerede sliter med økonomien. Det er NRK Nordnytt som melder lånet som økte med 2,5 millioner på bare en halvtime.

 

– Vi har et valutalån som har vist negativ trend i høst og med det store fallet i forrige uke fikk vi en øknig på lånet med 25 prosent, sier styreleder i Tromsø Golfpark, Åse Brinchman Krane til NRK Nordland.

 

Verdien på freitsiske franc økte drastisk forrige uke, da den sveitsiske sentralbanken valgte å ikke forvare sin egen valuta.

 

Tromsø Golfpark, som allerede hadde trang økonomi før valutaendringene, jobber nå med å få omgjort lånet til norske kroner. De vet ikke hvor lang tid dette vil ta.

 

Kommunikasjonssjef i Sparebanken Nord-Norge, Geir Håvard Hanssen sier situasjonen er alvorlig, men understreker overfor NRK Nordland at risikoen ved å ta opp valutalån ligger hos kunden. Banken har 200 kunder som blir berørt av den plutselige verdiøkningen til sveitsiske franc.

 

– De (valutalån journ. anm.) kan være økonomisk gunstig, men de er klar over risikoen dersom valutaen endrer seg, forklarer Hanssen.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.