Vant drama på Valderrama

KALDEST: Graeme McDowell gikk til topps i Andalucia Masters på Valderrama. (Foto: Richard Heatchote, Getty Images)

For en sesong Graeme McDowell har hatt.

Nordirske Graeme McDowell gikk seirende ut av Andalucia Masters søndag ettermiddag, på det som skulle vise seg å være en svært vanskelig spilldag. Det var fargerike scorekort over hele linja, og de færreste klarte å komme seg rundt under par. McDowell avsluttet med en runde på tre over par, men likevel var det godt nok til å vinne.

Det var McDowells sjuende internasjonale seier, og hans tredje i år. Han gikk til topps i Celtic Manor Wales Open og også i US Open. Som om ikke det er nok, vant han den siste og avgjørende kampen i Ryder Cup til Europas fordel også.

McDowell ble dermed den tredje spilleren i 2010-sesongen til å vinne tre eller flere ganger. Martin Kaymer og Miguel Angel Jiménez har gjort det før ham.

Det er første gang i karrieren McDowell noterer seg for tre seire i en og samme sesong. I tillegg fikk han med seg 500.000 euro, og han kappet dermed kraftig inn på forspranget til Martin Kaymer i forhold til Race to Dubai.

Søren Kjeldsen, Gareth Maybin og Damien McGrane delte andreplassen, med Joost Luiten og Thomas Bjørn på en delt femteplass. Morsomt å se, for øvrig, at Sergio Garcia og Jose Maria Olazabal delte tiendeplassen. Kaymer endte på delt 21. plass.

McDowell klatrer med seieren også inn på topp ti på verdensrankingen. McDowell har nå vunnet i sju ulike land: Sverige, Italia, Korea, Skottland, Wales, USA og altså i Spania.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.