Vant en major på første forsøk

SÅ GLAD: Keegan Bradley holdt hodet kaldt da det gjaldt som mest. Etterpå var han verdens gladeste mann. (Foto: Andrew Redington, Getty Images)

Og for en måte Keegan Bradley gjorde det på.

Med fem hull igjen å spille, gikk Keegan Bradley på en kjempeblemme på det 15. hullet som resulterte i en trippelbogey. Dermed trodde alle at han var ute av kampen om seieren i PGA Championship, særlig siden mannen som kom i ballen etter ham, Jason Dufner, virket kjøligheten og stødigheten selv der han traff fairways og greener som om han aldri hadde gjort noe annet, og puttet like kaldt i tillegg.

Men Bradley sa til seg selv, selv etter den triple bogeyen, at de siste hullene på Atlanta Athletic Club hadde ødelagt mye for mange i årets turnering. Derfor bare fortsatte han å kjøre på som om ingenting hadde hendt. Det ga ham en birdie på hull 16. Og en birdie på hull 17. Samtidig slo Dufner ballen i vannet på det 15, noe som ble startskuddet på tre bogeys på rad for amerikaneren.

Dermed havnet spillerne i omspill. Som Bradley vant.

- Jeg sa bare til meg selv at jeg ikke måtte la det ene hullet definere hele turneringen, kommenterte Bradley etterpå.

Seieren betyr at Bradley klatrer fra 24. til 4. plass på FedExRankingen. Det betyr også at han er den tredje spilleren på 100 års golfhistorie som vinner en majorturnering i sitt første forsøk.

- Det føles helt utrolig. Det virker som en drøm, og jeg er redd for at jeg skal våkne opp i løpet av de neste fem minuttene og så er ikke noe av dette virkelig, la han til.

25-åringen var ranket som 108 i verden før helgens turnering. Nå er han på 29. plass. Han er også den første amerikaneren som vinner en major på de seks siste forsøkene. Nå har førstegangsvinnere vunnet de sju siste majorturneringene. Det er rekord.

Dufner hadde ikke vunnet en eneste turnering før helgens PGA-mesterskap.

- Jeg er så ny i slike situasjoner. Jeg kan se tilbake om 10-15 år og bli skuffet hvis jeg ikke får en sjanse til, sa han etterpå.

På tredjeplass endte danske Anders Hansen, mens Robert Karlsson, David Toms og Scott Verplank delte fjerdeplassen. Karlsson avsluttet for øvrig med tre strake bogeys.

Kilde: pgatour.com


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.