Vant med tolv slags margin

OVERLEGEN: Cristie Kerr i aksjon på det 9. hullet søndag. Hun viste seg helt overlegen sine konkurrenter. Foto: All Over Press

Cristie Kerr var overlegen, Suzann Pettersen ble nummer 11.

Verken Suzann Pettersen eller noe av de andre LPGA-stjernene kunne hamle opp med Cristie Kerr under LPGA Championship i helgen. Kerr vant majorturneringen i Pittsford med utrolige tolv slags margin.

Kerr avsluttet med 66 slag søndag, en runde som inneholdt hele seks birdier og ingen bogeyer. Dermed vant den amerikanske jenta sin 14. seier på LPGA-touren og sin andre majortittel.

Suzann Pettersen gjorde også sine saker bra søndag. Riktignok kom hun ikke opp mot sitt aller beste, men en runde en under par brakte henne opp til en avsluttende 11. plass. Tutta var for alvor i siget tidlig på sisterunden da hun senket fire strake birdier på hull 3, 4, 5 og 6.

Kerrs seier betyr også at hun med all sannsynlighet overtar som nummer én i verden. Foreløpige beregninger viser at Ai Miyasato måtte bli nummer to for å beholde posisjonen, og Miyazato var nær ved å klare det. En avsluttende 66-runde brakte Miyazato opp til 3. plass, to slag bak Song-Hee Kim.

- Jeg er en ganske emosjonell person, og å være i stand til å høste fruktene av det og spille bra, er utrolig. Jeg var litt anspent før vi begynte i dag, men da putten gikk i på det sjuende hullet, begynte jeg å tro på det. Det var et drømmespill for meg. (...) Du drømmer om å vinne med to eller tre slag, og det er fantastisk. Men å vinne med 12, er meningsløst. Det er helt vilt. Jeg tror ikke jeg kunne ha spilt bedre, jublet Kerr etterpå - med rette.

FRA LØRDAG: Suzann Pettersen trillet i hele seks birdier på tredjerunden i Pittsford lørdag. Riktignok inneholdt også runden tre bogeyer, men tre under par lar seg høre. Faktisk var Morgan Pressel (68 slag) den eneste spilleren i startfeltet som gikk en bedre runde enn Pettersen lørdag.

- Jeg fikk i flere putter i dag. Jeg trengte mange birdier, og det var godt de kom. Nå skal jeg sørge for at avslutningen søndag blir minst like god, kommenterer Tutta på sin egen nettside, suzanngolf.com.

LPGA Championship er en av de viktigste og største turneringene på dametouren. Det er store penger i potten, og Suzann Pettersen har gode muigheter til å sikre seg en solid skjerv.

Med -1 sammenlagt er hun bare fire slag bak Azanara Munoz på 2. plass.

Lederen, amerikanske Cristie Kerr, virker det imidlertid umulig å tukte. Også Kerr gikk på 69 slag lørdag, ligger på -13 sammenlagt, og økte dermed sin ledelse til syv slag.

 

FRA FREDAG: Når Suzann Pettersen slår ut på tredjerunden i majorturneringen LPGA Championship i Pittsford lørdag, vil hun ha studert leaderboarden og sett at det ikke for mange slag opp til en ny Topp 10-plassering og kanskje mer enn det.

Suzann fikk det aldri helt til å flyte på andrerunden. Når ikke puttene går i hullet, er det vanskelig å hevde seg i dette selskapet.

- Jeg ønsket meg mer i dag, så hva kan jeg si? Jeg har mye mer golf i meg enn hva scorekortet forteller, men det er hva det er. Jeg skal jobbe hardt for å spille bra i helgen, rapporterer Tutta til suzanngolf.com.

Runden på 72 slag inneholdt tre birdier, en bogey og en dobbelbogey. Med +2 sammenlagt  ligger Suzann Pettersen på 36. plass halvveis inn i turneingen. Tutta, som har levert en sterk sesong så langt med seks topp 10-plasseringer på åtte starter, er bare fire slag bak tiendeplassen. Og ytterligere tre slag bak Mika Miyazato som i øyeblikket er nummer to.

Cristie Kerr holder foreløpig en suveren ledelse. Med runder på 68 og 66 slag har hun hele fem slag å gå på ned til Miyazato.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.