Vant på 24 under par

TI ÅRS VENTETID ER OVER: Nicolas Colsaerts kunne endelig juble for seier på Europatouren - ti år etter at han debuterte. (Foto: Ian Walton, Getty Images)

Nicolas Colsaerts er ikke lenger kjent bare for å slå veldig, veldig langt.

Søndag tok belgieren sin første seier i karrieren, etter at han gikk Volvo China Open på vanvittige 24 slag under par. Han vant til slutt med fire slags margin ned til Søren Kjeldsen, Peter Lawrie, Pablo Martin og Danny Lee.

Seieren kom ti år etter at Colsaerts ble profesjonell. Da ble han den nest yngste til å kvalifisere seg fra Challenge-touren, men det siste tiåret har stort sett vært en kamp for belgieren. Men i år har statistikken hans blitt vesentlig bedre, og hans potensial slo ut til fulle i helgen.

Colsaerts er den andre belgieren til å vinne på Europatouren, etter at Phillipe Touissant gjorde det i 1974.

- Jeg nyter hvert sekund. Jeg er svimmel, hodet mitt spinner rundt omkring. Jeg har ventet på dette i lang, lang tid, og jeg vant på best mulig måte. Så jeg er veldig fornøyd, sa Colsaerts etterpå.

Kilde: europeantour.com

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.