Var dette Tigers beste slag noensinne?

Var dette Tigers beste slag noensinne?

Tiger Woods og Ernie Els er enige om at dette slaget fra fairwaybunkeren på hull 18 på Hazeltine i 2002 er Tigers beste noensinne. (Foto: Getty Images)

Ernie Els er iallfall ikke i tvil!

Forrige uke gjorde Tiger Woods sitt etterlengtede comeback til touren etter over 15 måneders skadeavbrekk. 

Tigers første turnering tilbake var på Ernie Els-designede Albany Golf Club på Bahamas, der Tiger både gjorde flest birdies og dobbelbogeys i hele feltet.

Ernie Els har spilt mange runder med Tiger opp gjennom årene. Nylig fikk han spørsmål fra golfweek.com om hva som er det beste slaget Tiger har slått.

En tilsynelatende umulig oppgave med tanke på at Tiger dominerte golfsporten i over ti år. Svaret kom likevel raskt fra sør-afrikaneren.

Han kommer aldri til å glemme Tigers slag fra hull 18 under den andre runden av PGA-mesterskapet på Hazeltine National, den siste majoren i 2002.

– Han slo driven til venstre i fairwaybunkeren, og det var et tre rett foran bunkeren. Han måtte stå på utsiden av bunkeren, og klokka var rundt halv åtte om morgenen, sier Els.

En hvilken som helst annen spiller hadde valgt en wedge fra dette tilsynelatende umulige utgangspunktet for å slå ballen tilbake i spill i fairway.

Men Tiger er ikke en hvilken som helst annen spiller.

– Han valgte treerjernet, slo over trærna og på green. Jeg mener, du kunne virkelig ikke forestille deg det. Han måtte slå ballen veldig høyt med en gang. Å slå et sånt slag, spesielt klokka halv åtte om morgenen, var ellevilt, sier Els.

Også hovedpersonen selv har beskrevet nettopp dette slag som det beste i karrieren.

– Det beste slaget jeg noensinne har slått. Det er det reneste golfslaget jeg har slått i hele mitt livet, sa Tiger for noen år siden.

Det «umulige» slaget klatret over trærne og landet kattemykt på green, bare noen få meter til venstre for koppen. Og birdieputter var det selvsagt aldri noen tvil hvor ville ende opp.

Se og nyt!

 

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.