- Det var en dårlig dag

STAKKARS MANN: Det var ikke lett å være Dustin Johnson på sisterunden av US Open. (Foto: Ross Kinnaird, Getty Images)

For Dustin Johnson handler det om å komme seg opp på hesten igjen.

Det skulle et kaldt hjerte til for ikke å føle sterk sympati med Dustin Johnson på sisterunden av US Open. Johnson ledet med tre slag på Graeme McDowell før den siste runden, men fem hull senere var situasjonen omvendt.
Johnson hadde noen forferdelige hull, der han blant annet slo en ball ut i skogen - som han aldri fant igjen - og nærmest bommet på ballen da han skulle chippe ballen inn fra greenkanten. Det var symptomatisk for runden hans, som endte på 82 slag.
- Det var kort og godt en dårlig dag for meg, sier Johnson til pgatour.com.
Etter turneringen vanket det kjærkommen trøst fra fjern og nær, blant annet fra Greg Norman.
- Alle sa til meg at de lærte mer fra de gangene de tapte enn fra de gangene de vant. Golf er en kontinuerlig læringsprosess, mener Johnson.
Denne uken deltar han i AT&T National, der han spiller sine to første runder med Tiger Woods. Sistnevnte har ingen Johnson-erfaringer å snakke om, men han har likevel noen trøstende ord han også.
- Det er sånn som skjer. Og selv om det skjedde, så betyr det ikke at du ikke kan vinne igjen. Hvis han har talentet og spillet til å gi seg selv en slik type ledelse i en US Open, så er det ingen grunn til at det ikke kan skje igjen. Det handler bare om å gjøre det på nytt, sier Tiger.
Og Johnson prøver å se det positive i situasjonen.
- Jeg endte på topp ti, så det var ingen dårlig uke.

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.