Vår i golf-Norge

Greenene på Evje golfpark er usedvanlig bra for årstiden - bildet er tatt 24 mars.. (Foto: Åge Erichsen)

Det flotte vårværet gir stadig nye muligheter for golfere. Imorgen, onsdag 28. mars, åpner  Evje Golfpark klar med sommergreener.

Våren 2012 er langt bedre enn våren i fjor. Og allerede før mars er over kan den flotte golfbanen i Moss slippe til ivrige golfere.
- Det ser svært bra ut for øyeblikket, men vi må fortsatt ta forbehold om frostnetter, sier daglig leder Åge Erichsen i Moss&Rygge GK/Evje Golfpark. I første omgang tillater de spill fra fra utslag 49 (rødt) og 61 (gult), men teeklossene vil bli flyttet litt rundt for å spare teestedene. Golfbox er åpen for påmeldinger, og Erichsen gjør oppmerksom på at golfbiler ikke kan benyttes inntil videre.
På vestsiden av Oslofjorden kan flere klubber melde om tidlig åpning.

Borre Golfklubb åpnet lørdag 24 mars med såvel sommergreener som gress. De oppfordrer alle til å  a turen og spill Borre i flott vårpryd! Her har de foreløpig ballrenne pga fare for frost. Greenfee betales i proshop eller selvbetjeningskassa før utgang.
Vestfold GK har begge banene åpne. Rekordtidlig, i følge daglig leder Knut Gran. - Takket være snille værguder og et kompetent banemannskap har vi flotte spilleforhold, sier de på nettsiden vgk.no. Oppslått torv legges tilbake og ballplassering innenfor en køllelengde. Booking via golfbox.
Lenger sør er Kragerø Golfpark  åpnet, og banemester Dan Jurgens melder at banen er i svært god stand for å være så tidlig på året.

I Osloområdet er Grorud GK  åpnetmed vintergreener. Ballerud GK og Asker GK  åpner drivingrangene sine. Holtsmark GK i Lier åpner nihullsbane og drivingrange lørdag 31. april.

Solum GK ved Holmestrand har åpnet de ni siste hullene, mens greenene på de første ni har fått noen skader som må fikses først.

 

Kristin Moe Khron

Les flere av mine artikler.

Kristin Moe Krohn har vært redaktør for Norsk Golf og norskgolf.no siden 1. April 2011. Tok "grønt kort" den helgen Diana døde, men brukte mange år på å komme ordentlig i gang med å spille golf. Har nå 24 i handicap, bor på Røa i Oslo og er medlem på Asker Golfklubb. Er utdannet siv.ing, men har jobbet med journalitsikk, informasjon og kommunikasjon i 30 år.  Er glad i å gå på ski om vinteren, men stikker gjerne også en tur til varmere strøk for å spille golf.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.