- Vårt viktigste mål

MYE POSITIVT: Tim Finchem er kjempefornøyd med utviklingen av PGA-touren. (Foto: Scott Halleran, Getty Images)

PGA-touren skal fokusere på ungdommen i 2011.

Toursjef Tim Finchem holdt torsdag sin siste telekonferanse i 2010, der han trakk opp både små og store linjer i forhold til året som er i ferd med å forlate oss. Noe av det mest spennende som har skjedd i år, har vært fremveksten av unge spillere.

- Aldri i min tid har jeg sett så mye interesse rundt rookies og unge spillere som spiller fantastisk golf. Det har faktisk fått oss til å konkludere med at vi virkelig trenger å fokusere på det når vi går inn i 2011, og det vil bli vårt viktigste mål, å få folk til å få øynene opp for de unge stjernene i tillegg til hvor godt veteranene fortsetter å spille. Konkurransen mellom den nye generasjonen og den mer erfarne og eldre garden kan skape godt teater, og vi er opprømte med tanke på utviklingen, sa Finchem.

Sjefen nevnte årets spiller Jim Furyk spesifikt i oppsummeringen for 2010, mannen som vant tre titler og også kapret FedExCup-bonusen på ti millioner dollar. Bernhard Langer fikk også skryt for det han har prestert på Champions Tour. Rickie Fowler, som ble kåret til årets nykommer, ble også nevnt spesielt.

På den mer forretningsmessige siden av PGA-touren kunne sjefen stolt fortelle at seks nye sponsorer er på plass, og at åtte som allerede er med på laget, har fornyet sine kontrakter. Bare to turneringer av totalt 45 neste år er foreløpig uten sponsor.

Kilde: Associated Press


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.