Vått, men godt

I skrivende stund på Byneset, veksler cutgrensen stadig mellom -3 og -4. Og det betyr i så fall at Andreas Gjesteby fra Drammen Gk er med videre. 

Andre runde på Norwegian Challenge ble to timer forsinket på grunn av regn og atter regn. Dette har resultert i at banen er kortet ned, noe som også reflekteres i scorene.

– Det er fairwayene som har tatt regnet dårlig. Hull 1 og hull 11 er flyttet frem fordi landingsområdene på fairway var altfor våte, forteller turneringsansvarlig Øystein Tamburstuen i NGF til Norsk Golf. I skrivende stund er det allerede notert 13 eagles på hull 1, mot en i går. 

Hull to er også flyttet 25 meter frem for å sette bunkerne ut av spill, da de ble vurdert som alt for våte. Hull 15 er flyttet frem på grunn av sikkerhet. 

– Totalt sett er banen ikke veldig mye lettere enn i går, det er lite rull fordi det er vått. Men greenene er veldig mottagelige, så de gode spillerene kan få ballen til å ligge tett på flagget, sier Tamburstuen. 

 

Veldig fornøyd

Andreas Gjesteby følger spent med på om han greier cuten.  

- Jeg spilte mer stabilt i dag enn i går, og har klart å sette noen viktige par- og birdieputter, sier drammensgolferen. I går lå han to over etter de første ni hullene, men greide å redde en god score med fire birdies inn. I dag startet han med birdie, og lå tre under etter de første ni. To bogeys og en birdie på de siste ni, sikret en tilsvarende god score, og med to runder på 70 slag, ligger han fire under par.

Drammensgutten som skal fly til USA for å starte sin collegekarriere tildig mandag morgen, håper det blir helgespill, selv om kofferten ikke er ferdig pakket. – Pakkingen er fort gjort, jeg håper jeg får spille, sier han optimistisk. 

 

Opp og ned

Oliver Wilson som leder for øyeblikket, har i hvertfall ikke sløst med puttene; et scorekort med ti birdies er imponerende. Engelskmannen har gått på bare 62 slag og ligger på - 14.

På en foreløpig andre plass innehas av svenske Kristoffer Broberg, som har spilt godt i Norge ved flere anledninger: seier på  Ecco tour på Mørk i fjor, seier på Nordea Open på Miklagard i år og Finnish Challenge forrige uke. Han leverte et bogeyfritt scorekort i går, og startet med en birdie idag, nok en birdie på hull 3 og tre birdies på rad på 6,7 og 8. Fem birdies og to bogeys på backnine gir en totalscore på -13 til den 26-år gamle Broberg. 

Med to 67-runder ligger skotske Andrew McArthur på en foreløpig tredje plass. 

Rafa Echenique fra Argentina har satt hole-in-one på hull fem, et par 3 hull hvor det i går ble satt 23 birdies, så det er god underholdning på Byneset, sev om det ikke er like mye publikum som igår. 

Hjemmefavoritt Bertheussen har hatt en grei start og ligger totalt på -6 etter seks hull. Anders Engell ligger totalt på -5 etter tre hull.

Anders Kristiansen har hevet spillet sitt siden i går, nå -2, og må fortsette slik for å greie cuten. Espen Kofstad, -3, har klatret oppover på leaderboardet, mens Knut Børsheim har rast ned. Men her er det mye som kan skje, både idag og imorgen tidlig.

Det endelige startfeltet for de to siste rundene vil neppe være klart før imorgen formiddag. Det er allerede nå bestemt at tredje runde lørdag vil starte kl. 11, og de som ikke rekker å spille ferdig idag, vil fortsette imorgen kl 07.30. 

– I går var alle spillere ferdig ca 20.15, og det vil være for mørkt å spille etter kl 21.30. Spillerne har fått beskjed om dette, og håpet er at de spiller så effektivt og raskt som mulig, sier Tamburstuen. 

 

Saken oppdateres.

Runde 1

– Det har bare såvidt begynt, sa Elias Bertheussen og smilte til sitt hjemmepublikum etter å ha avsluttet første runde fire under par. Bertheussens caddie Tom Volland - tidligere norgesmester – var meget godt fornøyd:

– En veldig bra start, - 4, veldig bra, sa han etter at siste par-putt var satt på det 18. hullet (green ni). Ved runding lå Elias Bertheussen på -2 etter jevnt og solid spill. Fire strake par og en birdie, snek det seg inn en bogey på hull 6, men trønderen lit seg ikke vippe av pinnen av dette. Ytterligere to birdies og en par, ga stor applaus fra alle som hadde møtt frem for å se sin hjemmefavoritt. 

Og Elias har for så vidt helt rett. Det har bare så vidt begynt. Men den norske innsatsen så langt er absolutt godkjent av landslagstrener Øyvind Rojahn. 

– Vi har hatt en stødig start. Jeg er godt fornøyd med dagen så langt. Alle spillerne på Team Norway 2016 har akseptable scorer, og Anders Engell har gått på 69 – det er kjempebra, sier Rojahn. Anders Engell (amatør) startet med to par og en dobbelbogey, og fortsatte med par, birdie og bogey før to nye birdies og en bogey. På de siste ni var det slutt på bogeyene: fire birdies og fem par er meget respektabelt av Grønmospilleren som nettopp er ferdig på college.

Joakim Mikkelsen, som spiller sin fjerde turnering på Challenge Tour, startet bra, men en "lost ball "på hull nr 6 ødela for drammenseren som avsluttet på par. 

Bertheussen ligger på en 15 plass, sammen med 11 andre spillere etter første dag.  Spanske Alvaro Velasco leder på -7. På 2. plass ett slag bak følger engelske Matt Haines. Anders Engells 69-runde gir ham en 27 plass, mens både Knut Børsheim og Andreas Gjesteby er blant de 24 på to under.

Kristin Moe Khron

Les flere av mine artikler.

Kristin Moe Krohn har vært redaktør for Norsk Golf og norskgolf.no siden 1. April 2011. Tok "grønt kort" den helgen Diana døde, men brukte mange år på å komme ordentlig i gang med å spille golf. Har nå 24 i handicap, bor på Røa i Oslo og er medlem på Asker Golfklubb. Er utdannet siv.ing, men har jobbet med journalitsikk, informasjon og kommunikasjon i 30 år.  Er glad i å gå på ski om vinteren, men stikker gjerne også en tur til varmere strøk for å spille golf.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.