Vektløfteren som ble vinner

LØP FOR LIVET! En glad YE Yang feirer den komfortable seieren i Volvo China Open søndag. (Foto: All Over Press)

Majorvinner YE Yang stilnet kritikerne med seier i Volvo China Open søndag.

Det er mange veier til internasjonal toppgolf. Historien om YE Yang er historien om vektløfteren som først i en alder av 18 år oppdaget golf - og ble majorvinner.

I fjor høst sjokkerte koreaneren en hel verden da han tuktet en rødkledd Tiger Woods på sisterunden og vant PGA Championship. Men kritikerne har vært mange etter seieren på Hazeltine.

- Det var viktig for meg å vinne her i dag, sa Yang etter seieren i Volvo China Open søndag.

- Mange har tvilt på spillet mitt etter at jeg vant den majortriumfen. Presset har vært stort. Forhåpentligvis vil dette lette noe av presset framover. Samtidig vet jeg at jeg må jobbe hardt videre for å vise at jeg er en verdig vinner.

38-åringen ledet turneringen da han gikk ut på sisterunden, en ledelse han aldri ga fra seg. Tre ganger reddet han par etter å ha havnet i dype pot-bunkere på de siste ni hullene. Først etter 50 hull av turneringen måtte han tåle en bogey.

Waliserne Rhys Davies og Stephen Dodd kom nærmest Yang, de var begge to slag etter.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.