Velkommen til 2016: Nå tillater Troon kvinnelige medlemmer

Velkommen til 2016: Nå tillater Troon kvinnelige medlemmer

Snart spilles The Open Championship på Royal Troon. Klubbens medlemmer har stemt for omsider å akseptere kvinnelige medlemmer, to uker før The Open braker løs.

Det melder BBC

Den skotske klubben sa i januar at de ville gjennomgå sin «male only»-politikk. Denne uken stemte et overveldende flertall av medlemmene for å gjøre klubben åpen for både kvinner og menn. Over tre fjerdedeler av de som deltok støttet forslaget.

I mai vekket en annen av banene i Open-rotaen, Muirfield Golf Club utenfor Edinburgh, oppsikt da de stemte mot å tillate kvinnelige medlemmer. Kort tid etterpå sa R&A at det ikke kommer til å bli spilt The Open på Muirfield så lenge den utdaterte praksisen blir oppretthold.

Hos Royal Troon har de heldigvis gått i motsatt retning. Klubbleder Martin Cheyne sier i en uttalelse:

–Vi har sagt flere ganger den siste tiden at det er viktig for golfklubber å reflektere samfunnet vi lever i og den moderne verden som har øynene rettet mot oss. Derfor er jeg henrykt over avgjørelsen som er tatt av Royal Troons medlemmer denne ettermiddagen, og jeg ser frem til å ønske kvinner velkommen til vår fantastiske klubb, sier Cheyne, og legger til:

– Det er den riktige avgjørelsen, både for klubben i dag og for generasjoner av fremtidige golfere.

Selv om R&A nylig tok et tydelig standpunkt mot Muirfield GK, kan heller ikke de anklages for å være veldig forut for sin tid.

Det var så sent som høsten 2014 at R&A stemte for å tillate kvinnelige medlemmer for første gang på 260 år. Annika Sörenstam og Laura Davies var blant de syv kvinnene som fikk æresmedlemskap i den eksklusive klubben. 

Augusta National i Georgia i USA fikk på sin side sine første kvinnelige medlemmer i 2012. USAs tidligere utenriksminister, Condoleeza Rice, investor, Darla Moore og IBM-sjef Ginni Rometty er i dag de eneste kvinnene som har lov til å ikle seg den karakteristiske grønne blazeren.

Les også

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.