Ventura invitert til PGA Tour-turnering denne uken

Ventura invitert til PGA Tour-turnering denne uken

Kristoffer Ventura skal spille karrierens tredje PGA Tour-turnering i Puerto Rico denne uken. Turneringen spilles fra torsdag til søndag. (Foto: Getty Images)

Blir alle gode ting tre for Kristoffer Ventura? Nå får han et nytt forsøk på å hevde seg på det øverste nivået i PGA Tour-turneringen Puerto Rico Open.

Ettersom det spilles en WGC-turnering i Mexico parallelt med turneringen i Puerto Rico, er det svakere startfelt enn i PGA Tour-turneringer for øvrig. Det har åpnet for at flere mindre kjente navn har fått invitasjon til å delta, og én av dem er Kristoffer Ventura (Oslo GK)

Det blir hans tredje start på PGA-touren, og etter å ha spilt bra den siste tiden ligger alt til rette for at han skal kunne klare sin første cut.

Han har startet 2019 med å vinne to turneringer på den amerikanske minitouren, senest i forrige uke i Sunshine State Classic med solide 16 under par på tre runder.

 

 

Turneringen sendes på Eurosport Player og GOLFTV-appen torsdag og fredag fra klokken 16.30, og lørdag og søndag fra klokken 20.30.

Usikkert program

Opptakten til 2019-sesongen ble ikke helt slik Ventura hadde forespeilet. I fjor høst overbeviste 23-åringen med å ta seg gjennom både pre-kvalifiseringen, første- og andresteget av Web.com Tour-kvalifiseringen (nivået under PGA Tour) og hele veien til Q-school-finalen.

Bare en uke før finalen måtte Ventura imidlertid hasteopereres for en betent blindtarm. Rekonvalesenstiden etter en slik operasjon er vanligvis på cirka seks uker, men Ventura bet i seg smertene og fullførte på mirakuløst vis turneringen.

Selv om Ventura endte langt ned på leaderboardet og uten noen garanterte turneringer på Web.com Tour i 2019, sa han i et intervju med Norsk Golf nylig at han forsøker å se det positive i den kjipe avslutningen på sesongen.

– Q-school ble en bekreftelse på at jeg har tatt store steg i riktig retning, og det var en liten mental seier å klare å fullføre turneringen, sier Ventura, som nylig flyttet fra Oklahoma til golfmekkaet Jupiter i Florida, hvor han kan trene side om side med noen av verdens største golfstjerner hver dag.

Ventura er fortsatt er usikker på hvordan sesongen hans kommer til å se ut videre. Det eneste som er sikkert, er at han blir avhengig av å ta vare på de mulighetene han får.

Han planlegger å spille det meste som er av mandagskvalifiseringer til Web.com Tour-turneringene, og han satser på å få et par invitasjoner i tillegg – slik han har gjort i Puerto Rico denne uken.

Hvis han klarer å bite fra seg i disse turneringene, vil det åpne seg dører inn til andre turneringer, og det er en rekke eksempler på spillere de siste årene som har klart å få velfylte turneringsprogram på denne måten.

I tillegg har Ventura en kategori på europeiske Challenge Tour å falle tilbake på hvis det skulle skjære seg. Den er han derimot usikker på om han kommer til å benytte seg av.

– Jeg vurderte også å spille kvalifiseringen til den kanadiske PGA-touren, men jeg ønsker egentlig å satse «all-in» på å komme meg inn på Web.com Tour, ikke kjøre halvhjertede satsinger med litt spill på flere ulike tourer. Det er PGA Tour som er målet mitt, og da er det Web.com Tour som man må gjennom.

– Jeg er fast bestemt på å gripe sjansen når den dukker opp før eller siden, konkluderer Ventura.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.