Ventura om profflivet, PGA-touren og Tiger

Ventura om profflivet, PGA-touren og Tiger

Kristoffer Ventura har fått en kanonstart på profflivet. (Foto: golfsupport.nl)

Det var etter et møte med Tiger Woods at Kristoffer Ventura bestemte seg for å bli golfproff. Nå spiller norskmeksikaneren også som en proff.

Kristoffer Ventura (23) har fått en kanonstart på livet som profesjonell golfspiller. Det var i juni at han formelt sett gjorde golfen til levebrød, og debuterte som golfproff på Web.com-touren. I slutten av måneden fikk han sin debut på PGA-touren, da han misset cut-en.

Proff

5. juli fikk han sin debut på nivå to på Europatouren; i Prague challenge. Dét endte med delt 57. plass, og 600 euro i prispenger.

– Det var en nyttig erfaring. Det var litt annerledes enn PGA-touren, men jeg liker å reise og besøke nye byer. Jeg spilte god golf de første to rundene, men helgespillet var ikke slik jeg ønsker. Ikke i det hele tatt. Det handler om å komme inn i rutinene, med det å reise til et nytt sted hver uke. Det er viktig, og nå tar jeg det bare uke til uke, sier Ventura til Europeantour.com.

LES OGSÅ: Tage endte på 2. plass etter vanvittig sluttspurt

Norskamerikaneren, som har norsk mor og meksikansk far, følger nå stien som flere av verdens beste golfspillere har gått før ham.

– Det har kommet mange gode golfspillere fra Challengetouren. Mange av disse spillerne kommer til å spille på Europatouren om noen år, og flere av de beste golfspillerne i verden startet her.

Kristoffer Ventura debuterte på PGA-touren under Quicken Loans National. (Foto: Skjermdump fra Eurosport)

Møtet med Tiger

Ventura ble født i Mexico, der han bodde i tolv år før han flyttet til Norge. Det var som tiåring at Ventura bestemte seg for å bli golfspiller, etter å ha møtt en ikke hel ukjent golfspiller.

– Tiger hadde en golfklinikk i 2005, og faren min var involvert med stiftelsen sin. Jeg fikk noen instruksjoner fra ham, og det var da jeg bestemte meg: «Jeg vil bli golfproff!»

Da Ventura debuterte på PGA-touren, under Quicken Loans National, krysset deres veier igjen.

– Jeg så ham i spillerloungen og på rangen. Det var kult å se ham igjen, sier Ventura.

Drømmer om PGA

Selv om Ventura har spilt flere turneringer på Challengetouren denne sommeren, er drømmen å bli den første nordmannen siden Henrik Bjørnstad, til å spille fast på PGA-touren.

– Til høsten kommer jeg nok til å prøve meg både på Web.com Tour-kvalifiseringen i USA og Europatour-kvalifiseringen. Men siden det er PGA-touren jeg ønsker å ende opp på, er det Web.com Tour jeg ønsker å gå veien via, sa Ventura til Norsk Golf, tidligere.

Denne helga endte Ventura på 7. plass i Italian Challenge, på Challengetouren.

– Jeg er veldig åpen for å spille i Europa også, som golfspiller må man konkurrere de stedene man får muligheten.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.