Ventura representerer Europa i prestisjeturnering

BRA SESONG: 2011 ser ut til å bli et meget godt år for Moss & Rygge GKs Kristoffer Ventura. Nå har han fått belønning for sine prestasjoner. (Foto: Christian Døvle)

Kristoffer Venturas imponerende spill har ikke gått ubemerket hen utover våre landegrenser. Nå har han fått plass på laget i Jacques Léglise Trophy.

Jacques Léglise Trophy er en årlig lagkonkurranse der Storbritannia og Irland møter resten av Europa. Turneringen har blitt arrangert helt siden 1958, og drives av R&A.

Årets turnering spilles i Real Sociedad de Golf de Neguri i Spania, og det er det europeiske laget som er regjerende mestere. Flere nordmenn har deltatt i turneringen tidligere, blant annet Marius Thorp, Knut Børsheim, Anders Kristiansen, og i fjor Kristian Krogh Johannessen. Bare noen dager etter at han vakte oppsikt med å komme på 16. plass i Norwegian Challenge, har 16 år gamle Kristoffer Ventura nå blitt belønnet med en plass på det europeiske laget.

- Dette beviser det vi allerede visste om at Kristoffer er en av Europas beste juniorer og at til og med det europeiske golfforbundet anser han som det. Det er jo en meritt for norsk golf vi alltid har en junior med her, sier landslagstrener Niklas Diethelm.

Og Ventura begynner å bli en merittert spiller i internasjonale juniorturneringer. I april vant han Trophee Carlhian (det franske åpne juniormesterskapet), og kom på medaljeplass både i årets og fjorårets utgave av European Young Masters.

Det europeiske laget består av ni spillere. Det er Jon Rahm og Javier Saintz (Spania), Thomas Detry (Belgia), Kenny Subregis og Florian Loutre (Frankrike), Maximillian Rottluff (Tyskland), Robin Goger (Østerrike), samt Kristoffer som skal forsøke å forsvare fjorårets tittel.

Turneringen slår i gang 26 august, og spilles over to dager. 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.