Ventura vant i Frankrike!

Kristoffer Ventura vant finalen i Frankrike 3&2 (Foto: All Over Press).

Mandag vant Kristoffer Ventura en meget spennende matchplayfinale mot Pierre Tillement i det franske åpne mesterskapet, Carlhian Trophée 2011.

Ventura (Moss og Rygge GK) leverte to meget solide runder i dagens matchplay-finale i det franske åpne juniormesterskapet mot Pierre Tillement fra Paris, og seiret til slutt 3&2.

Finalen ble spilt over to runder, og etter 18 hull lå Ventura to opp, etter en runde som tilsvarte to under par.

Andrerunden fortsatte der den første slapp, og nordmannen gikk opp til en tre hulls ledelse på det 19. hullet. Tillement svarte umiddelbart, og vant de to påfølgende hullene. Etter åtte spilte hull av andrerunden hadde situasjonen snudd seg, og plutselig var det Ventura som lå en bak.

Heldigvis samlet han seg på de siste ni, og med tre hull igjen å spille stod det dormie i Venturas favør. Tillement maktet ikke å svare, og dermed står Ventura som mester i det franske åpne mesterskapet for gutter. En meget sterk prestasjon av unggutten!

Ventura vokste opp i Mexico, men flyttet til Norge for fem år siden. Han har på kort tid markert seg som et enestående talent, og er i dag en del av Norges U-18 landslag, sammen med Kristian Krogh Johannessen (Drammen GK) og Andreas Berk (Larvik GK). I fjor representerte han det europeiske laget under Junior Ryder Cup på Gleneagles i Skotland.

 

Før finalen

Sist en nordmann var i finalen i French International Junior var i 2007, da Frederik Kollevold tapte for Floris de Vries som nå spiller på Europatouren. Tee off i morgen er kl 08.00 for de første 18 og kl 13.00 for annen runde. Heia Kristoffer!

Annette Lyche spilte kvartfinale i jentenes French International på Golf de Saint-Cloud i dag, men tapte dessverre 3/2 etter bra spill. Danske Daisy Nielsen skal spille finale i morgen mot tyske Karolin Lampert.

Påskeaften: I solskinn og svak vind kom 4 av 6 norske gutter videre til matchspill i French International som spilles på Belle Dune. Petter Mikalsen, Kristian Krogh Johannesen, Vetle Marøy og Kristoffer Ventura er klare for dagens match. Andreas Gjesteby måtte ut i playoff om to plasser med 10 andre spillere, men her var det en fra Østerrike som fikk den siste plassen. Andreas Halvorsen har spilt en juniorturnering i USA med scorer 78, 72 og 74. Meget bra innsats siste døgn fra de syv norske juniorspillerne.

Du kan følge Norwegian Golf Team på Facebook.

Kristin Moe Khron

Les flere av mine artikler.

Kristin Moe Krohn har vært redaktør for Norsk Golf og norskgolf.no siden 1. April 2011. Tok "grønt kort" den helgen Diana døde, men brukte mange år på å komme ordentlig i gang med å spille golf. Har nå 24 i handicap, bor på Røa i Oslo og er medlem på Asker Golfklubb. Er utdannet siv.ing, men har jobbet med journalitsikk, informasjon og kommunikasjon i 30 år.  Er glad i å gå på ski om vinteren, men stikker gjerne også en tur til varmere strøk for å spille golf.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.