Verdensener Spieth slo Tigers utrolige rekord

Verdensener Spieth slo Tigers utrolige rekord

Jordan Spieth har hatt en drømmesesong. I årets majorer har han to seiere, en fjerdeplass og en andreplass. (Foto: Getty Images)

Andreplassen i PGA Championship var nok til å dytte ned Rory McIlroy fra tronen.

Spieth har hatt en golfsesong for historiebøkene: Med 17 under par på Whistling Straits endte han totalt 54 under par i årets fire majorer. Det er tidenes laveste sammenlagtscore i majorene, ett slag bedre enn Tiger Woods sin legendariske 2000-sesong.

22 år gamle Spieth blir den nest yngste verdenseneren noensinne, etter Tiger Woods som ble verdensener som 21-åring i 1997.

Spieth har spilt inn godt over 80 millioner kroner denne sesongen, hvorav ni av dem kom etter søndagens andreplass på Whistling Straits.

– Dersom han blir nummer en i dag så er det fortjent. Og hvis han blir det, skal jeg være den første til å gratulere ham. Jeg vet hvordan man må spille for å få den plassen, og han har imponert i år, sa Rory McIlroy i følge espn.com etter at han fullførte sin avslutningsrunde søndag.

Jordan Spieth sier han nå har nådd et livslangt mål.

– Det er det aldri noen som kan ta fra meg. Når jeg ser tilbake på dette året har det betydd enormt for selvtilliten hvordan jeg har prestert i de største turneringene.

 

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.